JOS doet goede zaken met overwinning op De Meern

In de zondag eerste klasse A kende JOS Watergraafsmeer een uitwekend weekend. Zelf won de ploeg van Sandre Middelbeek van het hoog geplaatste De Meern (1-0, doelpunt Patrick Lokken) en zag het de achtervolgers OFC (gelijk) en AFC’34 (nederlaag) allemaal punten verspelen.

Na vorige week tegen SDO moest JOS Watergraafsmeer wat schuiven in zijn team. Zo zag de ploeg uit Oost middenvelder Roy Bussman afhaken met een voetblessure. Misschien was dat wel de reden dat JOS Watergraafsmeer niet lekker in het spel kwam. De eerste helft was erg moeizaam aan de kant van JOS. De Meern was de betere in de eerste helft en creëerde ook de meeste kansen. Hierbij was een goed keepende Mitchel Dijkstra het grootste obstakel voor de ploeg uit Utrecht. JOS kon daar weinig tegen over stellen. Met een afstandsschot, die net over ging, en een kopbal, die naast het net verdween, kwam Patrick Lokken nog het dichtst bij een doelpunt.

Foto Martin van Zurk: Doelman Damen plukt de bal weg voordat Alex de Bruijne kan koppen
Foto Martin van Zurk: Doelman Damen plukt de bal weg voordat Alex de Bruijne kan koppen

Na rust toonde JOS meer inzet en nam het steeds vaker het initiatief. Dat resulteerde in kansen waa bij Lokken zich het meeste liet zien. Maurice Renger kon de bal hard op doel schieten, maar keeper Damen kon de bal net naast tikken. In de 68e minuut was het Patrick Lokken die de bal uiterst scherp in de linker hoek schoof, buiten het bereik van Damen (1-0). Een gelukkige voorsprong voor JOS Watergraafsmeer die dat niet meer uit handen wilden geven. De Meern ging hierdoor meer risico’s nemen, echter zonder resultaat.

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgde voor de enige treffer
Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgde voor de enige treffer

De andere ploegen in de race voor het kampioenschap lieten dit weekend punten liggen. Door deze winst loopt JOS verder uit. De ploeg staat nu met minimaal zes punten verschil bovenaan.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!