JOS door het oog van de naald tegen De Bataven

JOS Watergraafsmeer heeft in de hoofdklasse tegen De Bataven een benauwde zege geboekt. Een treffer van Alex de Bruijne in de zevende minuut bleek, ondanks de vele kansen voor de bezoekers, de enige van de wedstrijd te zijn. De ploeg van Roy van der Mije deelt nu de koppositie met ADO’20.

Dat JOS drie punten aan het duel heeft overgehouden mag een wonder te noemen zijn. Op het eerste kwartier na kwamen de Amsterdammers nauwelijks in het spel voor. Na zeven minuten kwam Patrick Lokken goed in de bal en dook Alex de Bruijne er overheen. De lange bal van Roy Bussman was perfect en na een stuiter kon de middenvelder de bal over doelman Jeroen Wols heen lobben en voor de 1-0 zorgen.

Daarna was het eigenlijk alleen nog maar De Bataven dat de klok sloeg. De Bruijne: “Het was niet omdat zij zo heel goed waren, maar meer omdat wij het niet konden brengen leek het wel. Ze hebben echt enorm veel kansen gehad.”

Evert Palm kreeg namens de bezoekers nog voor rust een goede kans op de gelijkmaker en  Martijn Fransen raakte de lat.  Ook na rust ontstonden er wat akelige situaties in de doelmond van JOS.  Met kunst en vliegwerk bleef de ploeg van Van der Mije overeind. Doelman Colby Harmon bracht nog een keer goed redding door een bal op de lat te tikken. In de slotfase kreeg JOS nog wel wat ruime via de counter maar gescoord werd er niet meer.

De Bruijne: “Het is echt een gestolen zege, maar die heb je af en toe ook nodig. De conclusie is gewoon dat we nu samen met ADO’20 bovenaan staan. Volgende week moeten we naar Hollandia en dan zijn we als ploeg weer een stapje verder. We moeten ook allemaal nog een beetje wennen aan de nieuwe posities. Misschien dat het daar een beetje aan lag.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse.

Archieffoto Mario Wormhoudt: Roy van der Mije