JOS drukt Blauw Wit in diepe zorgen

JOS Watergraafsmeer heeft zonder enkel probleem afstand genomen van Blauw Wit. De 0-6 zege was zelfs een magere afspiegeling van de krachtsverhouding tussen de twee Amsterdamse ploegen. JOS mag blijven hopen op de titel en Blauw Wit kan de nacompetitie tegen degradatie bijna niet meer ontlopen.

De achterstand van Blauw Wit op de veilige tiende plaatst bedraagt inmiddels zeven punten. Trainer Jack de Gier wilde er na afloop weinig woorden aan vuil maken. De Gier: “Ik heb niets te zeggen.”  De reactie van de trainer direct na afloop was te begrijpen want zijn team liet echt merken dat het bezig is aan een strijd tegen degradatie. Zijn aanvoerder Justin Sporkslede beaamde dat. Sporkslede: “ In de warming-up was het al zichtbaar. Er werd gelachen en er was geen concentratie. Zo win je nooit een wedstrijd. We mogen blij zijn dat het maar bij zes tegengoals is gebleven.”

Daar zag het in de eerste helft aanvankelijk niet naar uit. JOS domineerde wel maar ging slordig met de geboden kansen om. En als het wel goed doorkwam dan was daar altijd nog doelman Rachid El Guebli. Met een paar onmogelijke reddingen hield hij Blauw Wit op de been. Zo kwamen Bas ter Hak, Maurice Renger, Paul Bekker en Alex de Bruijne door zijn  reddingen niet tot scoren. Met 0-0 leek de thuisploeg de rust te halen maar in de laatste minuut ging het als nog mis. Invaller Jaap Lorier zette voor en Tom Clobus kon koppend scoren.

Foto Piet Pas: Paule Bekker, drie treffers, gaat langs Justin Sporkslede van Blauw Wit
Foto Piet Pas: Paul Bekker, drie treffers, gaat langs Justin Sporkslede van Blauw Wit

Het bleek al de genadeklap te zijn. Toen het binnen vijf minuten nar rust ineens 3-0 stond door treffers van Bekker en een prachtige score van Lorier was het wachten op een afstraffing. Na de tweede gele kaart voor Hakim Boudchourt  werd dat gedeeltelijk de waarheid.  JOS verzuimde echt een monsterscore neer te zetten. El Guebli deed wat hij kon om zijn doel schoon te houden maar hij werd een hopeloze zaak. Paul Bekker maakte de vijfde en de zesde. Maurice Renger had eerder voor 0-4 gezorgd.

De winnende trainer, Sander Middelbeek, zag in Blauw Wit een ideale tegenstander nadat zijn ploeg de laatste drie wedstrijden maar liefst acht punten had laten liggen. Middelbeek: “ Het verschil was veel te groot vandaag. Het geeft het verschil op de ranglijst duidelijk weer. Op deze manier kan ik iedereen speeltijd geven en blijf ik hoop houden op de titel.”

Het wordt voor JOS een zware week. Donderdag wacht eerste de kwartfinale van de beker tegen hoofdklasser De Zouaven en zondag is de clash met De Dijk. Middelbeek: “De beker is nu even wat minder belangrijk ook al kunnen we ons plaatsen voor de landelijke beker. Zondag is belangrijker. Als we winnen van De Dijk en het inhaal duel tegen Hercules (JOS staat 2-0 voor met nog twintig minuten, red.) dan kunnen we het nog spannend maken.”

De spanning voor Blauw  Wit lijkt er voorlopig af want directe handhaving lijkt onmogelijk. Sporkslede: “ Ik ben van mening dat het heel moeilijk is maar het kan. Al klinkt dat misschien een beetje opportunistisch.”

Later veel meer foto’s.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!