JOS drukt Pancratius verder in de zorgen

In de eerste klasse A heeft JOS Watergraafsmeer hersteld van de nederlaag van vorige week tegen OFC. In Badhoevedorp werd Pancratius met 3-1 verslagen. De ploeg van Ton Pronk  zit nu nog dieper in de zorgen.

Omdat de concurrenten om de titel (De Meern, Foresters en AFC’34) allemaal verloren hebben loopt JOS Watergraafsmeer, na het verlies tegen OFC, weer drie punten uit en dus kan trainer Sander Middelbeek tevreden terug kijken op de eerste seizoenshelft.

De wedstrijd op zich was niet van een al te hoogstand niveau. Hoewel JOS Watergraafsmeer duidelijk de betere ploeg was kon het maar moeilijk omgaan met de kansen die zij kregen. De spitsen van JOS Watergraafsmeer hadden het vizier in de eerste helft niet op scherp staan. Pancratius stelde daar in de eerste helft niets tegen over en keeper Mitchel Dijkstra had da nook weinig te doen.

Patrick Lokken voegde weer een doelpunt aan zijn totaal toe

Na rust gooide JOS Watergraafsmeer het tempo omhoog en de kansen kwamen voor de koploper. Het was in de 53 minuut Patrick lokken die met een fraaie volley de score voor JOS Watergraafsmeer opende. Lang kon JOS Watergraafsmeer daar niet van genieten, want het was Tony Schreurs die met een afstandsschot keeper Mitchel Dijkstra het nakijken gaf: 1-1.

JOS Watergraafsmeer raakte alles behalve in paniek en bleef doorgaan met de aanval te zoeken, met als resultaat dat de druk op het doel van Pancratius steeds groter werd. Op een diepe bal, die belande in het strafschop gebied van Pancratius kreeg een verdediger van de ploeg van Ton Pronk de bal ongelukkig op zijn arm, met een penalty als gevolg. Maurice Renger had daar geen problemen mee en schoot de bal onhoudbaar langs keeper Roos. Hierdoor stond het na tien minuten alweer 1-2.

Maurice Renger wordt gefeliciteerd nadat hij vanaf elf meter voor de 1-2 heeft gezorgd

JOS Watergraafsmeer verzuimde de wedstrijd op slot te gooien en het gaf Pancratius het gevoel date r nog wat te halen viel. Daar maakte de ingevallen Thierry van der Kooye een einde aan door in tweede instantie de 1-3 te maken. Dat gebeurde een kwartier voor tijd.  Pancratius raakte daarna nog de paal maar verder kwam de ploeg uit Badhoevedorp niet.

JOS Watergraafsmeer gaat als koploper de winterstop in. Op 19 januari mag de ploeg van Middelbeek beginnen om de voorsprong op de concurrenten vast te houden. Voor Pancratius wordt het alle hens aan dek om degradatie te voorkomen.