JOS eenvoudig naar halve finale na zege op AFC 2

Zondag eersteklasser JOS Watergraafsmeer heeft eenvoudig de halve finale van de beker bereikt. De ploeg van Sander Middelbeek versloeg het tweede elftal van AFC met 0-4. Om de finale te bereiken moet JOS nog zien af te rekenen met Topklasser Spakenburg.

AFC 2 kan terugkijken op een fantastisch seizoen in het bekertoernooi. Met de eigen selectie, dus zonder spelers van het eerste elftal, was de ploeg van scheidend trainer Joey van Leijenhorst kansloos tegen de aanstaande kampioen van de eerste klasse.

Zelfs zonder de lichte geblesseerde spitsen Paul Bekker en Patrick Lokken  kwam de zege nimmer in gevaar. Na zeven minuten was het al raak toen Yener Devecioglu de buitenspelval niet open liet klappen en Maxim Stefels de 0-1 achter doelman Tamba dos Santos te schieten.

Doelman Tamba dos Santos kreeg twee strafschoppen te verwerken

Daarna genoot het publiek vooral van het lekkere weer. AFC 2 kreeg haar beste kans via Jendro Halman, maar de aanvaller zag zijn schot gestopt worden door Martijn Middelbeek. De doelman van JOS moest in de tweede helft uitvallen na ene onschuldige botsing. Onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen wat er precies aan de hand is.

Kansen waren er verder niet veel (Bossman voor JOS en een vrije trap van Elias Bouazzoui van AFC) zorgden nog voor enig vertier. Toen Ricvhmond Bosmman op aangeven van Stefels er op slag van rust 0-2 van maakte was de wedstrijd gespeeld.

Trainer Sander Middelbeek in ioverleg met Richard Lynch
Trainer Sander Middelbeek in overleg met Richmond Bossman

Na rust zorgden twee strafschoppen voor de 0-4 eindstand. Maurice Renger zorgde acht minuten nar rust voor de 0-3 en drie minuten voor tijd bepaalde Thierry van der Kooye de eindstand op 0-4.

In de volgende ronde kan JOS op heel wat meer tegenstand rekenen. Topklasser Spakenburg is dat de tegenstander op Sportpark Drieburg. Wanneer het duel gespeeld zal gaan worden is nog niet bekend. De meest voor de hand liggende datum is tweede Paasdag, maandag 21 april.