Home / Algemeen / JOS is eerste periodewinnaar in Amsterdam

JOS is eerste periodewinnaar in Amsterdam

JOS Watergraafsmeer heeft in de zondag eerste klasse A de eerste periode titel gewonnen. De 0-3 zege bij UItgeest was meer dan voldoende. Maurice Renger (2x) en Paul Bekker zorgden in de eerste helft al voor de eindstand.

Het verschil werd in de eerste helft al gemaakt en dat kwam voordal doordat de Amsterdammers agressief druk zette op de fysiek sterke verdediging van  FC Uitgeest. De aanval van JOS Watergraafsmeer met Bossman, Bekker en Lokken maakte het hun erg lastig en daar lag de basis van de overwinning. FC Uitgeest kwam maar niet aan voetballen toe. Natuurlijk had JOS Watergraafsmeer voordeel van de harde wind in de eerste helft maar zij waren qua voetbal technisch beter dan FC Uitgeest.

Foto Martin van Zurk: Renger zorgt al na zeven minuten voor de 0-1
Foto Martin van Zurk: Renger zorgt al na zeven minuten voor de 0-1

Het was aanvoerder en uitblinker Maurice Renger die al in de zevende minuut de score opende. Na een onderschepping van Oscar Reyers op het middenveld speelde hij de bal op de vrijgelopen Paul Bekker, die draaide weg van zijn tegenstander en zette Maurice Renger vrij voor keeper Alders van FC Uitgeest. Hij faalde niet. 0-1. JOS Watergraafsmeer bleef zoeken naar de tweede goal en die viel in de twintigste minuut. Uit een perfect genomen corner krulde Maurice Renger de bal in één keer in de kruising. Waarbij keeper Alders een vertwijfelde poging deed de bal te stoppen. Maar gedragen door de wind werd de bal voor hem een onhoudbaar projectiel. 0-2.

Foto Martin van Zurk: En Renger is ook verantwoordelijk voor de0-2
Foto Martin van Zurk: En Renger is ook verantwoordelijk voor de0-2

FC Uitgeest probeerde wel de aanval te zoeken maar daar had de verdediging van JOS Watergraafsmeer goed het oog op. En de kansen voor JOS Watergraafsmeer bleven komen, met als resultaat dat topscorer Paul Bekker uit een voorzet van Patrick Lokken in de 37e de bal geplaatst in het doel kopte. De rust werd maar met 0-3 voor JOS Watergraafsmeer gehaald maar de uitslag had hoger kunnen zijn.

 

Foto Martin van Zurk: Paul Bekker bepaalde voor rust de eindstand op 0-3
Foto Martin van Zurk: Paul Bekker bepaalde voor rust de eindstand op 0-3

Na rust liet JOS Watergraafsmeer de teugels wat fieren door zich wat meer terug te laten zakken. Of dat een bewuste keuze was vraag ik mij af. FC Uitgeest gesterkt door de harde wind mee probeerde de aanval te zoeken maar kon maar sporadisch voor gevaar zorgen voor het doel van JOS Watergraafsmeer.En dan was er altijd nog keeper Mitchel Dijkstra die enkele keren op moest treden als de verdediging een steekje liet vallen.

Kortom een verdiende overwinning voor JOS Watergraafsmeer die de eerste periode titel met toch wel een zekere overmacht binnen haalde. En voor de ploeg van Sander Middelbeek een mooi begin van de nog lange competitie…….

Verslag en foto’s Martin van Zurk