JOS gaat thuiswedstrijden op zaterdagavond uitproberen

JOS/Watergraafsmeer wil kijken of zij met wedstrijden op zaterdagavond meer publiek kunnen trekken. De eerste proef is op zaterdag 21 oktober tegen EDO. De aftrap is om 17:00 uur.

“We willen kijken of wij hierdoor wat meer publiek kunnen trekken, ook met het oog op de derde helft. Dat maakt het toch een stukje gezelliger bij de club”, legt voorzitter Joop Vlug uit. In EDO, de oude club van trainer Roy van der Mije, heeft JOS een tegenstander gevonden. “Dat het de oude club van Roy is, speelt ook wel mee. Daardoor waren de contacten snel gelegd.”

Het wordt langzaam een trend van zondagclubs om wedstrijden op zaterdagavond te spelen. Met name in het noorden van het land en bij derby’s wordt dit vaak uitgeprobeerd. Zo speelde Purmersteijn vorige week op zaterdagavond tegen Achilles 1894 in Assen. Vlug: “Vorig jaar hebben we het hier ook over gehad met MSC en SDO, maar beide keren lukte het niet.”

Op 21 oktober is er wel een gaatje vrij. Dat weekend is er een inhaalprogramma voor de reserveteams, waardoor de club ruimte heeft op het eigen sportpark. “We willen het best nog een paar keer proberen, alleen dat ligt ook aan de tegenstanders. Dan zal er waarschijnlijk om 19:00 uur gespeeld worden. Maar laten we eerst kijken of het überhaupt bevalt.”

Archieffoto Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!