JOS geeft zege in 99ste minuut uit handen

De topper, zo ver je daar nu al van kunt spreken, tussen De Meern en JOS Watergraafsmeer in de zondag eerste klasse A heeft geen winnaar opgeleverd. In Utrecht werd het 1-1. Beide ploegen blijven, met Pancratius, de leiding houden.

Zonder enige angst betrad de ploeg van Sander Middelbeek het veld van de medekoploper. Waar De Meern dat misschien wel gedacht had was er totaal geen sprake van angst. Na een aftastende openingsfase nam JOS steeds meer, zoals verwacht, het initiatief. Echte kansen leverde dat niet op. De Meern beperkte zich tot verdedigen en schroomde het fysieke duel niet. Af en toe op het randje maar gele kaarten werden er, soms onbegrijpelijk niet gegeven. Dat leverde af en toe de nodige irritaties op.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam de partij weer wat meer in evenwicht.  Een speldenprik van de thuisploeg en JOS dat een paar keer werd terug gefloten wegens buitenspel waren de meeste noemenswaardige momenten. Dat het 0-0 bij rust was is dus niet zo vreemd.

Ook In het tweede bedrijf was JOS de beter voetballende ploeg en kwam het gevaar van De Meern vooral via de snelle counters. Overtredingen kwamen er steeds meer en de gele kaart werden regelmatig getoond. Dit kwam het spel niet ten goede. Spelmaker Maurice Renger was het die uiteindelijk de wedstrijd open brak. Na goed doorzetten wilde de aanvoerder een voorzet geven. Zijn bal belandde echter in het doel. Een enorme opsteker voor de Amsterdammers (0-1) zo tegen het einde van de wedstrijd.

22092013 Meern JOS

Het was het sein voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen om vol op de aanval te gaan spelen. Een vrije trap eindigde op de lat en JOS kreeg de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. De  ruime blessuretijd deed de Amsterdammers uiteindelijk de das om. In de negende minuut van de extratijd maakte Danny ter Hoeve de 1-1.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A