JOS Watergraafsmeer Hercules werd gestaakt omdat een speler van Hercules onwel werd

JOS Hercules haalt het einde niet

Het duel tussen Jos Watergraafsmeer en Hercules in de eerste klasse A is zo’n twintig minuten voor tijd gestaakt vanwege een ongeval met Hercules-speler Ralph Hovestad. De verdediger van de Utrechters zakte ineens in elkaar. JOS stond op dat moment met 2-0 voor.

Hercules begon sterk aan de wedstrijd en kreeg meteen twee goede kansen. Maar keeper Martijn Middelbeek hield met knappe reddingen zijn doel schoon. De Amsterdammers konden maar moeilijk onder de druk uit komen en via het hanteren van de lange bal probeerde ze daar onderuit te komen. Echter zonder success. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg JOSWatergraafsmeer het spel beter onder controle. Met name Roy Bussman speelde op het middenveld een sterke partij. Het was topscorer Paul Bekker die JOSWatergraafsmeer op voorsprong zette. Acht minute voor rust versloeg hij keeper Van Riezen met een fraai geplaatste bal.

JOSWatergraafsmeer kreeg de kans om de score verder uit te bouwen maar was niet zorgvuldig genoeg. Het was Alex de Bruijne die vlak voor rust, na een doorkopbal van Paul Bekker, vanaf de rechterkant hard binnen schoot, 2-0. Paul Bekker kreeg op slag van rust de kans de wedstrijd definitief te beslissen, maar hij schoot de bal in vrije positie net langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft zette Hercules  een alles of niets offensief in. Met veel bal bezit probeerden zij de Amsterdamse defensie onder druk te zetten maar success hadden ze daar niet mee. Daar in tegen waren de aanvallen van JOSWatergraafsmeer veel gevaarlijker. Kansen voor met name Tom Clobus (subtiel boog balletje net over ) en Arthur van Metelen (een harde schuiver en gestopt door de keeper van Hercules) hadden JOS definitief de zege moeten brengen.

JOS Watergraafsmeer Hercules werd gestaakt omdat ene speler van Hercules onwel werd

Tot dat de zeventigste minuut aanbrak en er plotseling een speler van Hercules (Ralph Hovestad), zonder dat er een bal in de buurt was, in elkaar zakte. En aan de manier waarop dit gebeurde kon men zien dat het er niet goed uit zag. De ambulance was redelijk snel ter plaatse om de speler van Hercules  te onderzoeken. Hovestad werd voor onderzoek meegenomen naat het ziekenhuis. De laatste berichten zijn dat hij aan de betere hand is. De spelers van JOS en Hercules  waren dusdanig aangeslagen van het voorval dat scheidsrechter Miquel Tjong A Hung besloot de wedstrijd te staken.

Wanneer het duel zal worden uitgespeeld is nog niet bekend.

Verslag en foto: Martin van Zurk