Home / Algemeen / JOS herstelt zich goed

JOS herstelt zich goed

Na de uitschakeling in de landelijke beker midweeks (2-1 tegen RVVH) heeft JOS Watergraafsmeer zich prima hersteld. In de districtsbeker werd RCL met 2-0 verslagen. Na de zege op Volendam was dat voldoende voor de ploeg van Sander Middelbeek  om de tweede ronde te bereiken.

De eerste stap naar kwartfinale plaats  die JOS vorig seizoen haalde is dus gezet. De laatste poulewedstrijd tegen hoofdklasser Koninklijke HFC op woensdag 11 september is dus puur voor de statistieken want ook de Haarlemmers plaatste zich al voor de volgende ronde.

Foto Martin van Zurk: Stan;ley Jongkind namens JOS tegen RCL
Foto Martin van Zurk: Stanley Jongkind namens JOS tegen RCL

Tegen RCL uit Leiderdorp was het begin erg hoopgevend met een paar goede kansen voor de Amsterdammers. RCL stelde daar weinig tegen over. De gasten kwamen niet verder dan een paar afstandsschoten maar daar had doelman Mitchel Dijkstra geen problemen mee. Het doelpunt van JOS kon niet lang uitblijven. Maurice Renger opende in de 23ste minuut de score. Hij dribbelde langs een aantal tegenstanders en liet doelman Verhoef kansloos. Twee minuten later leek de wedstrijd al beslist. Renger was dit keer de aangever  en Paul Bekker degene die het meteen kopbal afmaakte.

Foto Martin van Zurk: Thierry van der Kooije haalt uit
Foto Martin van Zurk: Thierry van der Kooije haalt uit

Na rust werd de wedstrijd er niet beter op. Bij JOS liepen veel spelers uit hun positie waardoor eer veel balverlies ontstond. RCL was echter niet bij machte om daar van te profiteren. Voor de ruim honderd toeschouwers viel er dan ook weinig te genieten. Het resultaat kwam niet meer in gevaar en dus was het doel, het bereiken van de tweede ronde, bereikt.

Zondag gaat het echte werk beginnen als JOS de competitie opent met een uitwedstrijd tegen DEM in Beverwijk.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!