JOS in tweede helft langs VVIJ

JOS Watergraafsmeer blijft zicht houden op de nacompetitie. Tegen het laag geklasseerde VVIJ werd er met 0-6 gewonnen. Na een slechte eerste helft van beide ploegen, ging JOS Watergraafsmeer in de tweede helft helemaal los. Buiten de derde plek op de ranglijst kan JOS ook nog de derde periode winnen. Niets lijkt een verlenging van het seizoen in de weg te staan.
JOSWatergraafsmeer begon de wedstrijd met een aantal mutaties Arthur van Metelen en aanvoerder Maurice Renger zaten wegens schorsingen op de tribune. Dione Clumac kon niet meedoen door een blessure, maar volgende week zijn deze spelers er weer bij.
Onder een schraal lente zonnetje werd op een slecht bespeelbaar veld de wedstrijd op tijd begonnen. Op zo’n veld kon er geen goed voetbal  worden gespeeld en daar moest JOSWatergraafsmeer zeker aan wennen. JOSWatergraafsmeer had het meeste balbezit, met de beste kans op een doelpunt. Het was dan ook Jaap Lorier die in de 10e minuut de bal op de paal kopte. Het duurde zeker een half uur dat VVIJ via Kevin van Baarlen iets terug deed. Met een doelgericht schot, schoot hij hard op de paal waar bij keeper Martijn Middelbeek alleen maar naar kon kijken. Voor de rest was het spel zeer matig met veel foute passes en met onnauwkeurige diepe ballen was het weinig genieten in IJsselstein. Rust 0-0
Na rust trok JOS Watergraafsmeer het spel meteen naar zich toe en zette veel druk op de verdediging van VVIJ. Daardoor kreeg Bas ter Haak in de 47e minuut de ruimte voor een snoeihard schot dat vvan zijn schoen in de kruising verdween en keeper Wolff kansloos liet. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en zonk VVIJ de moet in de schoenen. Het was alleen nog maar JOS Watergraafsmeer dat voetbalde en alle ruimte kreeg van VVIJ. Via Roy Bussman werd het in de 56e minuut 0-2 met alweer een afstandschot en tien minuten later was het  Paul Bekker die via een strafschop de stand op 0-3 zetten. Hij mocht dat wel twee keer doen want de eerste werd door keeper Wolff gestopt, maar omdat een speler van VVIJ te vroeg in liep kon hij de zwak ingeschoten penalty alsnog verzilveren. JOS Watergraafsmeer bleef op het slechte veld geconcentreerd voetbal spelen. Met name Richard Lynch was op de rechterkant erg gevaarlijk. Het werd in de 72e minuut 0-4 door een prachtige actie van Ivo Pas, hij passeerde zijn directe tegenstander op links en krulde de bal onhoudbaar in de lange hoek. Drie minuten later was het spits Paul Bekker die er 0-5 van maakte en zijn doelpuntentotaal op 22 doelpunten zet voor dit seizoen. Het was invaller Malvin Robert die met een knalharde kopbal de eindstand bepaalde op 0-6. Voor VVIJ zal het een moeilijke zaak worden om niet te degraderen. En voor JOS Watergraafsmeer; die hebben alles nog in eigen hand  om voor de nacompetitie te gaan spelen, nu De Dijk vandaag kampioen is geworden.

Verslag: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!