JOS kan achterstand niet ombuigen tegen Alverna

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer een 1-0 nederlaag geleden tegen Alverna. Na een veel belovende openingsfase stond de ploeg van Roy van der Mije uiteindelijk met lege handen en zakt het naar de zevende plaats op de ranglijst.

JOS begon voortvarend in Gelderland. De ploeg van Van der Mije zette direct druk op de thuisploeg. Al na vijf minuten werd een lange bal van doelman Raymond Dirven door Patrick Lokken goed doorgekopt richting Ian Refos, maar die zag zijn schot in kansrijke positie naast gaan.

Slordig balverlies op het middenveld , na een kwartier,  is vervolgens de oorzaak van de enige treffer van de wedstrijd. Mels Lantang onderschepte een pass en bereikte met een steekbal Lennart Peppel die vervolgens de uitkomende Dirven passeerde (1-0).

Na de tegengoal hanteerde JOS een te laag tempo om het Alverna echt lastig te maken. Vlak voor rust ontstond er dan toch nog een kans voor de Amsterdammers, maar Refos raakt de paal.

20161113-alverna-jos-2

Ondank goed combinatiespel wist JOS na rust amper het strafschopgebied van Alverna te bereiken. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg de nodige ruimte, maar verder dan een afstandsschot van Cas van de Wal en een counter via Yannis Ngola kwam de ploeg uit Wijchen niet.

Alex de Bruijne was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal, na een voorzet van Maurice Renger, belandde via de handen van doelman Aria Hashemi echter op de lat. Een paar seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd claimde JOS nog een penalty na een handsbal, maar scheidsrechter De Vries zag er niets in. Dit tot grote ontsteltenis van de Amsterdammers.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse