JOS kan geen vuist maken

Op een snikheet sportpark Drieburg heeft JOS/Watergraafsmeer een verdiende nederlaag geleden tegen Hoogland: 2-3. Verdiend omdat de ploeg van trainer Sander Middelbeek geen vuist kon maken deze middag tegen een tegenstander die net even slimmer en doortastender was. Je kan wel veel balbezit hebben, veelvuldig in de aanval zijn, maar als je niet effectief bent in de afwerking en daarbij nog eens de nodige fouten maakt waaruit de tegenstander op counters kan scoren, dan moet je de schuld bij jezelf zoeken. Om die reden was Sander Middelbeek dan ook behoorlijk teleurgesteld in zijn ploeg. ,,Ik ben vooral teleurgesteld en boos dat we pas na een 0-3 achterstand gas gaan geven. Dit niet de bedoeling als je vantevoren je tegenstander hebt geanalyseerd. We wisten waar we op moesten letten en dan toch gebeurd het dat we niet alert genoeg zijn. Tweemaal scoren uit een counter was niet de afspraak als je begrijpt wat ik bedoel. We zijn wel beter begonnen dan vorige week en dit was weer een pluspunt’’

Sander Middelbeek was niet de enige die teleurgesteld was. Ook spelers waren boor en dan vooral op scheidsrechter die na de 2-3 in vele ogen een glaszuivere treffer van JOS/W afkeurde wegens buitenspel. Maar was het wel buitenspel ?  De meningen daarover liepen uiteen. Wist de een te vertellen dat twee JOS/W aanvallers al buitenspel stonden na de inzet, anderen wisten zeker dat dit niet geval was en dat de bal via Hoogland keeper  Sebastiaan Bruins in de rebound snoeihard werd ingeschoten. Zuiver doelpunt of…toch niet ?  JOS/W kon wel janken want van een hopeloze achterstand zo terugkomen is natuurlijk niet verkeerd. Dit vond ook Sander Middelbeek ,,Dit is nou precies de reden dat we vanmiddag verloren hebben. Pas wakker worden als je op grote achterstand komt. Of het buitenspel was die afgekeurde treffer ? Ik meen van niet. Daar ben ook niet over te spreken want een punt hadden we zeker verdiend’’

Foto door Piet Pas

Daarin had de oefenmeester van JOS/W volkomen gelijk. Zowel in de eerste als tweede helft is JOS veelvuldig op de helft van de tegenpartij geweest. Men kreeg ook mogelijkheden al waren de kansen in de eerste helft op twee vingers te tellen. Na iets meer dan een half uur spelen profiteerde Dave Dekker van een misverstandje in de JOS/W verdediging waardoor het een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schuiven: 0-1. Een stand die tot aan de rust gehandhaafd bleef  omdat geen vuist kon maken ondanks dat men het meeste balbezit had.

In de tweede helft is JOS/W in het countermes van Hoogland gelopen. Snelle omschakelingen deden de thuisclub de das om. Eerste was het invaller Gokhan Turksoy die de JOS/W defensie te slim af was: 0-2. Nog geen drie minuten later was het Kevin Heideveld die iedereen zijn hielen liet zijn en in de hoogste versnelling voor 0-3 zorgde. Toen iedereen van het handjevol bezoekers dacht dit doet de deur voor JOS/W herpakte de ploeg van Sander Middelbeek zich en kwam zowaar in beweging om vervolgens via Paul Bekker en wissel Jaap Lorier op 2-3 te komen. Alles leek nog mogelijk tot het twijfelachtige buitenspel moment en nog een bal op de lat bij Hoogland na een eigen inzet. De gelijkmaker die erin zat kwam er niet daarom  moest JOS/W met een nederlaag genoegen nemen, ondanks dat men zeker niet de mindere was van Hoogland, dat effectiever was in de afwerking.

Verslag: Freek Louis