JOS keert niet helemaal met lege handen terug uit Gendt

Door een ongelukkige 1-0 nederlaag bij De Bataven zit JOS/Watergraafsmeer nog altijd in de hoek waar de klappen vallen. Toch kwamen de Amsterdammers met een licht optimistisch gevoel terug uit Gendt. Het spel van JOS bood namelijk voldoende vertrouwen om in de komende weken handhaving in de zondag Hoofdklasse veilig te stellen.

Het doelpunt van De Bataven, na een kwartier, bleek uiteindelijk typerend voor de hele wedstrijd. Een vrije trap van Evert Palm werd door meerdere hoofden getoucheerd en kwam terecht bij Rob Aarntzen, die doelman Raymond Dirven met een kopbal passeerde: 1-0. Namens JOS was Patrick Lokken in de eerste helft nog dichtbij de gelijkmaker. Zijn kopbal miste de juiste richting en kracht om de gasten op gelijke hoogte te brengen.

Na de rust ging het spel maar één kant op: richting het doel van De Bataven. Een vroege wissel in de tweede helft, Tiago dos Santos voor Finn van der Velden, zorgde voor een hoop aanvallende dreiging. “We waren heer en meester en creëerden heel veel kansen. De bal wilde er helaas niet in”, zag assistent-trainer Tom Verhoek. Omar Limon verzuimde zelfs van zes meter voor het doel om raak te schieten, een schot van Richmond Bossman stuiterde via de binnenkant van de paal terug het veld in en ook Yasin Poyraz en Ian Refos hadden hun vizier niet op scherp staan. De grootste kans was in de laatste minuut voor Dos Santos, die op doelman Jeroen Wels stuitte.

Zo wacht de ploeg van Roy van der Mije nog steeds op de eerste zege in 2017. Toch keerden de Amsterdammers niet helemaal met lege handen terug uit Gendt. Verhoek: “Wij hebben echt een ploeg gezien die er vol voor wilde gaan. Helaas zit het de laatste weken niet mee en hadden we hier minstens een punt of misschien wel drie verdiend.” Met duels tegen Alverna en Dieze West, de twee ploegen die onder JOS staan, op het programma, houden de Amsterdammers vertrouwen in een goede afloop.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt | Roy van der Mije

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)