Home / Algemeen / JOS klopt UDI’19 en laat onderste regionen achter zich
Jost wint van concurrent UDI'19

JOS klopt UDI’19 en laat onderste regionen achter zich

JOS Watergraafsmeer deed zondagmiddag uitstekende zaken door concurrent UDI’19/ CSU te kloppen met 3-1. JOS heeft optimaal geprofiteerd van puntenverlies van enkele andere concurrenten in de derde divisie. De Amsterdammers winnen terecht en stijgen weer wat op de ranglijst.

Na de midweeks gestaakte wedstrijd tegen DEM (nog onbekend wanneer deze wordt uitgespeeld, red) mocht JOS wederom aantreden in een thuisduel. JOS was de bovenliggende partij in de eerste helft tegen UDI, maar had het zeker niet makkelijk. UDI is een geduchte tegenstander. Daar waar JOS langere tijd tegen de onderkant aankeek weet het zich vandaag te ontworstelen van een directe concurrent. De ruststand (0-0) was een terechte, al had JOS de betere kansen in het spel. Wel was het zoeken achterin, omdat UDI’19 enkele tactische verrassingen in petto had.

Cor ten Bosch: “Ik vond dat eigenlijk te weinig, een 0-0 ruststand, we hadden moeten scoren”. 

Na rust ontbrandde het duel ook op het scorebord. IJzervreter Sam Nijpels wist een afgeslagen cornerbal op waarde te schatten en opende al heel vroeg in de tweede helft de score voor JOS: 1-0. UDI gaat direct anders spelen en JOS heeft daar zichtbaar moeite mee. Ten Bosch wilde wisselen, precies op dat moment komt UDI langszij via Jeroen van Schoonhoven. Hij zorgde in de 63e minuut voor de 1-1 stand. Toch zette Ten Bosch de geplande tactische wijzigingen door; de speelwijze veranderd en die moed werd uiteindelijk ook beloond.

Met een uitblinkende Bas Schol op doel, die vandaag heel overtuigend keepte, en frisse sterke benen met het brengen van onder andere Bergwijn en Richard, kon JOS gaan jagen op de overwinning.

Bas Schol brengt redding

Tim Plemper zette vijf minuten na de gelijkmaker de 2-1 op het scorebord, uit een echte spitsengoal. Met de binnenkant voet bij de 1e paal in de verre hoek. Hij liet UNA doelman Ralph Vos kansloos. JOS krijg het steeds moeilijker en moet terug, UDI valt aan en zoekt de gelijkmaker.

Het was uiteindelijk Richie Owusu-Ansah die met zijn ‘chocoladebeen’ JOS op een bevrijdende 3-1 voorsprong zette in de 82e minuut. Hij schiet de bal stijf tegen het net, doelman Vos weer kansloos latend. Dat bleef het en zo kon JOS de trouwe aanhang op een thuisoverwinning trakteren.

Gewonnen!

Coach Cor ten Bosch glunderde na afloop en nadat hij een hap uit zijn welverdiende pizza had genomen, had hij louter lovende woorden over voor zijn strijdende team: “We zijn echt op de goede weg met deze heerlijke selectie. Ik heb veel jonge gasten die echt hun stinkende best doen. We maken veel fouten met elkaar, maar we doen ook veel goed. We hebben een heel sterk collectief. We komen zo langzamerhand wat uit de blessures. Dat biedt nog meer perspectief. UNA uit komende week wordt een heel lastige, daarna zijn we even vrij voordat we Groene Ster mogen ontvangen”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie

Verslag: Harold van Ineveld

Foto’s: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)