JOS laat punten liggen bij NVC

JOS Watergraafsmeer, koploper in de zondag eerste klasse A, is in Naarden niet veder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen NVC. Vijf minuten voor tijd gaf de ploeg van Sander Middelbeek de overwinning uit handen. De wedstrijd werd nog even tijdelijk gestaakt.

Over de hele wedstrijd, de behoorlijk in evenwicht was, hadden de Amsterdammers misschien de iets betere kansen maar tot een overwinning kwam het niet. Scheidsrechters Meijers, die behoorlijk warrig floot en regelmatig de gele kaart toonde, staakte het duel een kwartier voor tijd omdat hij zich beledigd voelde door een aantal toeschouwers. An de hervatting gaf JOS als nog de 1-0 voorsprong uit handen.

image kopie 3

Na een afwachtend eerste half uur van beide kanten was het uiteindelijk Maurice Renger die JOS de eerste echte grote mogelijkheid gaf. Het schot van Renger belandde op de paal buiten bereik van doelman Gijs Roelofsen. Ook Wessel Westerhof kreeg een kans om de score te openen maar hij aarzelde te lang. NVC kwam in de eerste helft ook niet veel verder. Een schot van Jermain Heldoorn, dat over ging, was het enige wapenfeit.

image
Na rust kreeg JOS wat meer grip op het duel en trok de ploeg van Sander Middelbeek het initiatief steeds meer naar zich toe. Spitsen Paul Bekker en Patrick Lokken werden echter nauwelijks bereikt. Na een uur spelen was het toch Bekker die vanaf links Roelofsen aan het werk probeerde te zetten. Het schot van Bekker werd echter van richting veranderd door Ferry de Smalen. Ongelukkiger kon Van Smalen de bal niet raken want het betekende de 0-1 voor JOS.

Nadat Meijers het duel tien minuten had stil gelegd begon NVC aan haar slotoffensief. JOS hield lang stand maar vijf minuten voor tijd was het Gilliam Hund die doelman Dijkstra klopte (1-1). Over de hele wedstrijd gezien was dat punt voor NVC ook wel verdiend.