Home / Algemeen / JOS lijdt in Silvolde na trieste week eerste nederlaag van het seizoen

JOS lijdt in Silvolde na trieste week eerste nederlaag van het seizoen

In een voor JOS Watergraafsmeer trieste week met het overlijden van Martin van Zurk zijn de Amsterdammers ook tegen de eerste nederlaag in de zondag Hoofdklasse aan gelopen. In en tegen Silvolde ging de formatie van trainer Roy van der Mije met 3-2 ten onder.

Maar dat voetbal bijzaak is bewees het tragisch verlies van fotograaf van deze site en JOS-lid Martin van Zurk. Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden voor deze altijd vrolijke en joviale man. ”Een hele trieste week. Woensdag waren we met de groep in het ziekenhuis om afscheid van hem te nemen. Iedereen zit stuk. Martin woont bij mij om de hoek en zou vandaag met mij meerijden naar de club en dan heb je ineens een lege plek naast je in de auto. We wilden vandaag voor Martin een goed resultaat halen. Helaas is dat niet gelukt”, kijkt aanvoerder Maurice Renger terug naar deze bevlogen dagen.

20161009-silvolde-jos

Het eerste gevaar van dit duel kwam van de bezoekers, via een schot van Renger dat naast zeilde. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Roy Bouwman en Bram van Dooren lieten beiden een goede kans voor Silvolde liggen. Ischa Krosse had even later het vizier wel op scherp voor de Gelderlanders door een rebound van een poging van broer Jael Krosse tegen de touwen te schieten. Renger: “Voor rust was het slap van onze kant. Het lag met name aan de instelling. Je weet dat dit soort ploegen veel de lange bal erin gooien en dan moet je de duels winnen. We wonnen niets.”

20161009-silvolde-jos-2

Niet lang hierna zat Silvolde op rozen na een eigen doelpunt van Alex de Bruijne uit een corner. “Hier zat een duw op Alex bij die de scheidsrechter niet zag. Door dat zetje belandde de bal in het doel”, haalt Renger het moment terug. De gastheren bleven de bovenliggende partij en hadden het duel al voor rust kunnen beslissen. Colby Harmon hield JOS in de wedstrijd via een knappe redding op een kopbal van Wouter Ebbers. Tien minuten voor de pauze vocht JOS zich terug in het duel. Omar Limon zorgde na goed terugkoppen van Patrick Lokken voor de aansluitingstreffer. De hoekschoppen van Silvolde bleken deze middag echter een plaaggeest voor JOS. Op slag van rust gaf Alexander Tempels uit een corner het laatste zetje: 3-1.

Tijdens de pauze liet Van der Mije in de kleedkamers volgens Renger harde woorden vallen. “Hij was woest en met name op de instelling en daar had ie gelijk in.” In het tweede bedrijf tapte JOS uit een ander vaatje en ging het 4-4-2 spelen om zichzelf terug te vechten in de wedstrijd. En dat gebeurde in minuut 55. De bal ging op de stip na een duw op Lokken. Vanaf elf meter maakte Renger geen fout: 3-2.

20161009-silvolde-jos-3

Met nog zat minuten op de klok was er vanzelfsprekend nog genoeg geloof om nog punten over te houden aan dit duel. “We bleven pompen en we gingen va-banque spelen met Frank Abbring in de spits. We kregen zeker kansen op de 3-3. Daarnaast werd een zuivere handsbal van hun weggewuifd. Dat zit dan ook tegen.” De gelijkmaker viel niet en Silvolde liet via Wout Blasman nog een mogelijkheid liggen. “Al met al een verdiende nederlaag, omdat je het voor rust al laat liggen”, is Renger realistisch.

Ondanks de nederlaag heeft JOS weinig averij opgelopen. JOS handhaaft zich als koploper omdat de concurrentie waaronder ADO’20 en Woezik ook punten liet liggen. Laatstgenoemde komt volgende week op bezoek bij JOS. “Er zal dan nog een eerbetoon voor Martin plaatsvinden met een minuut stilte en rozen. In dat duel moeten we het goed maken zodat we alsnog een overwinning aan hem op kunnen dragen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Jos Overgoor