Foto Piet Pas: JOS Watergraafsmeer Stormvogels

JOS mist te veel in kansenfestijn

JOS Watergraafsmeer kreeg vanmiddag de deksel op haar neus. De ploeg van Sander Middelbeek verloor op eigen veld met 1-2 van Stormvogels nadat het als nel op voorsprong was gekomen. Het missen van kansen deed de Amsterdammers de das om.

Middelbeek: “Deze nederlaag is zeker niet terecht maar als je zoveel kansen mist loop je een keer ergens tegen aan.” Wie zich dat vooral aan mocht trekken is Tom Clobus. De normaal gesproken trefzekere aanvaller had in de eerste helft drie opgelegde kansen om zeep geholpen. Clobus was trouwens niet de enige die het net niet kon vinden. Ook Maurice Renger (twee keer), Jaap Lorier en Paul Bekker hadden wel mogen scoren.

Het zag er in eerste instantie helemaal niet naar uit dat JOS punten zou verspelen aan de ploeg uit IJmuiden. Al na tien minuten kwam JOS op voorsprong door een doelpunt van Artur van Meetelen op aangeven van Jaap Lorier. Stormvogels past haar spel vervolgens iets aan en gokte volledig op de counter. Middelbeek: “Hun sterkste wapen zijn de dode spelmomenten. Met een paar lange mannen zorgen ze altijd voor gevaar. Zo viel ook de 1-1 na zo’n 25 minuten spelen. “”

Foto Piet Pas: JOS miste maar liefst tien opgelgde kansen

Na de treffer begon het ‘kansenfestival’ volgens de trainer. Ook in de tweede helft zette dit beeld zich voort. Middelbeek: “Ik heb ook gezegd dat ze gewoon zo door moesten gaan. Er was niets aan de hand alleen die goal moest nog even vallen. Jaap Lorier raakte ook nog de lat”. Die goal viel dus wel maar dan aan de voor de Amsterdammers verkeerde kant.

Vijf minuten voor tijd zorgde een standaard situatie voor een enorme domper bij de thuisploeg. Middelbeek: “Uitgerekend hun kleinste man scoorde koppend de winnende treffer. Dat mag natuurlijk nooit. Dat heb ik mijn ploeg na afloop dan ook wel kwalijk genomen.”

Na vier wedstrijden heeft JOS zes punten. Allemaal behaald in uitwedstrijden. Volgende week wacht er weer eentje in Utrecht bij koploper Hercules. Middelbeek: “We zijn vorig jaar twee keer door hun weggespeeld dus het wordt een hele uitdaging om daar een goed resultaat neer te zetten. Makkelijk wordt het zeker niet.”

Foto’s Piet Pas

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)