Home / Algemeen / JOS naar knappe zege in Utrecht
JOS wint in Utrecht!

JOS naar knappe zege in Utrecht

JOS voelt zich als een vis in het water in Utrecht

Onder moeilijke (veld)omstandigheden heeft JOS Watergraafsmeer zondagmiddag een prachtige overwinning behaald in Utrecht tegen het sterke usv Hercules. De Utrechters, met veel ambitie richting divisie 2, waren sinds 11 september 2022 ongeslagen. Richmond Bossman en Nigel Hardenberg waren namens de Amsterdammers succesvol voor het vijandelijke doel: 0-2.

Offensief Hercules
De eerste helft van de wedstrijd wezen op een mogelijke overwinning voor de thuisclub. Hercules opende scherp en kreeg al snel mogelijkheden. Het furieuze openingsoffensief leverde enkele momenten op voor het doel van Bas Schol. Hercules viel aan, JOS was scherper in de counter. JOS, in de top 3 met gelijke spelen in de derde divisie, hield het compact, speelden naar hun kwaliteiten en behaalde een mooie 0-0 ruststand.
Veel wissels
Na rust was het spelbeeld ongewijzigd en beide teams hielden elkaar redelijk in evenwicht. De omstandigheden waren zwaar, het voetballen werd daardoor voor beide teams bemoeilijkt. Trainer/coach Cor ten Bosch besloot van een uur tot een triple wissel. Kort daarna moest de coach nog een keer (noodgedwongen) wisselen, doordat sterkhouder in verdedigend opzicht Tony Tol, met een blessure moest afhaken. Revellinio Slijters kwam erbij om stand te houden tegen de dadendrang van Hercules. Het werd wel onzorgvuldiger, van beide kanten. De plaagstootjes bleven er van JOS. Bergwijn had goed het oog op de diepe ballen. Voor Hercules bleef het alle hens aan dek.
Richmond Bossman maakte de 0-1 in Utrecht

The Boss

Het was Richmond ‘The Bos” Bossman die zijn team op een 0-1 voorsprong zette. Hij koos goed positie bij de 2e paal en schoot bal bal hard tegen het natte net in de 78e minuut, een heerlijk en belangrijk moment in de wedstrijd. Ten Bosch voerde gelijk een wissel door; de moegestreden Raven Bergwijn mocht douchen. Terug van weggeweest, Nigel Hardenberg, bracht frisse benen en scorend vermogen. Hercules probeert het nog wel in een race tegen de klok, JOS verdedigde met heel veel overtuiging. Been, knie, hoofd. Alles zit ertussen in deze fase.

Sam Nijpels, rots in de verdedigende branding

JOS trekt uiteindelijk de verdiende overwinning over de streep. Het was invaller Nigel Hardenberg die in de 89e minuut het  feest voor JOS inluidde. Hij ontsnapte aan de aandacht, met een subtiel lobje verschalkte hij doelman Pepijn Vonk. Vreugde en ontlading bij JOS, ontreddering bij Hercules.

Cor ten Bosch: “Een geweldige teamprestatie.”

De spelers van JOS ‘dansten’ in het waterballet na het laatste fluitsignaal. Goed voetballen was vandaag onmogelijk, de mooie overwinning zat wel in de (zwem)tas. Conclusie: Hercules heeft in zijn eigen thuiswedstrijd met weinig succes de jacht ingezet op de top van de competitie en JOS steeg weer knap op de ranglijst in de Derde Divisie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de derde divisie zondag

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)