Home / Algemeen / JOS nu echt in de problemen na nieuwe nederlaag

JOS nu echt in de problemen na nieuwe nederlaag

Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer is door de 4-2 nederlaag in Wijchen tegen Woezik nu echt in de problemen gekomen. De eens zo trotse koploper is inmiddels afgezakt naar de elfde plaats en heeft nog maar twee punten voorsprong (en een wedstrijd meer) op de gevaarlijke dertiende plaats.

In Wijchen kreeg JOS er vooral in de eerste helft flink van lang. Na 28 minuten prijkte er een 3-0 stand op het bord nadat Jol Peltzer (tiende), Bas Edelmans (zeventiende) en Bram van Summeren hadden gescoord. Tot overmaat van ramp moesten de Amsterdammers nog voor rust ook nog verder met tien man omdat Milo Pieplenbosch de rode kaart kreeg na het neerhalen van Peltzer. Teammanager Jeroen Vonk: “Die rode kaart was zeker niet terecht, maar dat is geen excuus. We waren, hoe raar het ook klinkt, de bovenliggende partij. Omdat we vaak met veel mensen voor de bal stonden, kregen we steeds de counter om ons oren. Ze hebben drie kansen gekregen en dat werden allemaal doelpunten.”

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft zorgde Elemans met zijn tweede treffer van de middag ook nog eens voor 4-0. Vonk: “Dan hoop je eigenlijk alleen maar dat we niet nog meer averij oplopen door uit frustratie nog meer kaarten te pakken. Gelukkig is dat niet gebeurd en hebben we ons niet af laten slachten.”

Na rust hinkte Woezik op twee gedachten (consolideren of doorgaan) en profiteerden de Amsterdammers. Eerst zorgde Patrick Lokken voor de 4-1 en Alex de Bruijne maakte ook de 4-2. Toen Bram van Summeren, tien minuten voor tijd, zijn tweede gele kaart kreeg, was er ineens weer enige hoop op een goed resultaat. JOS claimde nog een strafschop toen Lokken de bal tegen de arm van een verdediger aan schoot, maar een penalty bleef achterwege. Vonk: “Als we die wel krijgen, dan kan het de laatste minuten nog spannend worden. Eerlijk gezegd heb ik niet het gevoel dat wij momenteel in een fase zitten waarin we dit soort wedstrijden recht kunnen zetten.”

De komende weken worden cruciaal voor JOS. Vonk: “We krijgen al onze concurrenten nog. Drie zeges uit de laatste zes wedstrijden moeten voldoende zijn. Laten we daar zondag maar mee beginnen tegen SDO.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto Mario Wormhoudt | Roy van der Mije