JOS ontsnapt aan horror scenario tegen De Kennemers: 3-4

In de zondag eerste klasse A liep het uiteindelijk allemaal goed af voor koploper JOS Watergraafsmeer. De ploeg van Sander Middelbeek leek in de negentigste minuut een 3-0 voorsprong te verspelen maar Thierry van der Kooye zorgde in blessuretijd voor de verdiende 3-4.

Er leek niet aan de hand. Maurice Renger en Patrick Lokken hadden voor een 0-2 ruststand gezorgd. Na de 0-3 van Lokken in de tweede helft leek het duel beslist. Het liep allemaal even iets anders. Na negentig minuten stond het 3-3 en toen kopte Thierry van der Kooye als nog de winnende treffer achter doelman Van Egmond (3-4)

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgt voor rust voor een 0-2 voorsprong
Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgt voor rust voor een 0-2 voorsprong

Na de beker overwinning van afgelopen donderdag bij De Zouaven bulkt JOS Watergraafsmeer van het zelfvertrouwen en dat was in de eerste helft ook te zien. Er werd scherp gespeeld en het resultaat kwam snel: Door een goed opgezette aanval door Richmond Bossman op rechts, gaf hij de bal prima op maat bij Maurice Renger, die simpel maar professioneel in schoot. 0-1. Dat geburde al na twee minuten. De Kennemers zochten wel de aanval maar miste de nodige overtuiging.. De wedstrijd leek na twintig minuten al gespeeld te zijn toen Patrick Lokken na een voorzet van Richmond Bossman met een volley hard en geplaatst de 0-2 binnen schoot.

In de rust zal trainer Richard Plug van De Kennemers een donderspeech hebben gegeven want De Kennemers kwamen met veel meer strijd de kleedkamer uit. Met een aantal vervangingen besloot hij met maar liefst met vier spitsen te spelen. Dat betekende automatisch meer ruimte voor de Amsterdammers.

Foto Martin van Zurk: Lokken zorgt met zijn twaalfde van het seizoen voor de 0-3
Foto Martin van Zurk: Lokken zorgt met zijn twaalfde van het seizoen voor de 0-3

Na tien minuten was were Bossman die Lokken bediende. De spits kopte de bal hard achter doelman Van Egmond (0-3). Voor JOS Watergraafsmeer leek er geen vuiltje aan de lucht, maar dat pakte anders uit. De Kennemers begoonnen aan een alles of niets offensief. De ploeg van Middelbeek  reageerde daar niet goed op. Het ging achteruit lopen en dat bracht ze toch in de nodige problemen en in de 65ste minuut werd het via Özkan Ozmen 1-3.

Er leek nog niets aan de hand, maar JOS ging steeds krampachtiger spelen. Een lichtelijke paniek brak uit toen zeven minuten later invaller Simon Hommes met een harde schuiver de 2-3 binnen schoot. Daarna kwam JOS helemaal niet meer aan hun spel toe. Slecht verdedigen en fout inspelen maakte het onnodig  spannend en was het een kwestie van tijd tot de gelijkmaker binnen viel. Dat gebeurde dan ook door alweer Simon Hommes. In de allerlaatste minuut kreeg De Kennemers  loon naar werken,. Hommes schoot door zwak uitverdedigen de bal snoei hard vanaf rechts langs keeper Mitchel Dijkstra voor de 3-3.

Foto Martin van Zurk: Doelman Mitchell Dijkstra moest toch nog drie keer 'vissen'
Foto Martin van Zurk: Doelman Mitchell Dijkstra moest toch nog drie keer ‘vissen’ al pakt hij deze inzet erg knap.

Het venijn zat hem echter in de start van het duel. Met nog enkele minuten te spelen kreeg invaller Thierry van der Kooye een bal in de diepte. De aanvaller gebruikte zijn lichaam goed en kopte vervolgens de bal langs keeper van Egmond en bepaalde de eindstand hiermee op 3-4.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag eerste klasse A

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!