Home / Algemeen / JOS pakte tweede zege in slotminuut

JOS pakte tweede zege in slotminuut

JOS Watergraafsmeer heeft net als vorige week een 2-1 overwinning geboekt. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd SDO verslagen. Pas in de laatste minuut maakte Thierry van der Kooye de winnende treffer.

Dat tegenstander SDO niet was gekomen om net als vorige week (4-1 verlies tegen OFC) een afstraffing te krijgen werd al vrij snel duidelijk. Deze ploeg heeft zich behoudens de eerste tien minuten compleet ingegraven en zeer compact gespeeld. In die eerste minuten kreeg SDO een paar kleine kansjes door wat afstandsschoten.

De wedstrijd was in het eerste bedrijf rommelig en traag. JOS Watergraafsmeer bleef naar oplossingen zoeken die niet lukten. Na tien minuten is er vanuit het niets een kans voor de thuisploeg. Patrick Lokken wordt de diepte ingestuurd door Alex de Bruijne maar het schot van de spits gaat over. Nog geen minuut later ligt de bal in het andere doel. SDO heeft een aanval opgezet en door te slap reageren, omdat er gedacht werd aan buitenspel, werd de bal achter keeper Dijkstra geschoven. Vreemd was hier dat de scheidsrechter niet de moeite nam om het vlagsignaal te honoreren met op zijn minst een gesprek. 0-1 dus.

JOS Watergraafsmeer kon aan een inhaal race beginnen maar het bleef besluiteloos en verder dan een vrije trap die op de lat werd geschoten door de Bruijne kwam het niet. 0-1 bij rust.

De tweede helft gaf een heel ander beeld dan de eerste, JOS Watergraafsmeer kwam goed uit de startblokken en het regende plots kansen voor ondermeer Lokken, de Bruijne en Paul Bekker. Al deze kansen waren kopballen. Tien minuten na rust is het dan eindelijk raak. Lokken geeft na een inworp knap voor op Bekker die de bal opvangt en rustig blijft om de bal in het doel te schieten (1-1). J

Ook na die treffer blijft de ploeg van Sander Middelbeek de aanval zoeken. Zo zijn er weer twee kopballen die er net niet in gaan. De eerste kopbal is van de Bruijne maar deze t van de lijn gehaald en de tweede kopbal wordt door Stanley Jongkind net naast gekopt. De supporters van JOS worden er al een beetje moedeloos van.

Met nog twintig minute op de klok valt Richmond Bossman geblesseerd uit en hij wordt vervangen door Thierry van der Kooye. Een gedwongen ‘gouden’  wissel zal later blijken. SDO komt er nog maar mondjes maat uit.

Vlak voor tijd dacht de ploeg uit Bussum, door middel van het zo maar wegtrappen van de bal en het faken van een blessure , wat tijd te kunnen winnen. De scheidsrechter liet het spel echter doorgaan en de thuisclub profiteerde optimaal.

Vanuit het niets lag de bal ineens in het doelgebied van SDO. Invaller  en Van der Kooye raakte de bal licht en terwijl hij werd vastgepakt door een SDO verdediger, rolde de bal tergend langzaam richting de doellijn. En er overheen (2-1).

De opluchting was groot aan Amsterdamse zijde. Er moest hard en lang gewerkt worden maar het resultaat mocht er zijn: drie punten. JOS Watergraafsmeer deelt de koppositie nu met De Meern en Pancratius. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij medekoploper De Meern.

Verslag Marco Hoogkamer 

Send this to a friend