JOS schakelt topklasser uit

JOS Watergraafsmeer heeft voor een verrassing gezorgd door topklasser ADO’20 met 3-1 te verslaan. Op de zege van de Amsterdammers viel niets af te dingen. De ploeg van Sander Middelbeek speelt nu in de kwartfinale van de beker. Als ook dat duel gewonnen wordt dat speelt de club volgend jaar in de ‘grote’ landelijk KNVB beker.

Het duel was nog geen dertig seconden onderweg of de Amsterdammers stonden al op een 1-0 voorsprong. Maurice Renger bracht met een fraaie lob doelman Burger een beetje in verlegenheid. Een droomstart voor de ploeg uit Oost. De ploeg van Middelbeek weet al maanden niet meer wat verliezen. Of dat nou i de competitie of zoals vanavond in de beker is. Met de treffer van Renger zo vroeg in de wedstrijd kon er van onderschatting bij de ploeg uit Heemskerk geen sprake meer zijn.  Door het hoge tempo dat zich daarna ontspon ontstond er een zeer aantrekkelijk duel.  Arthur van Metselen raakte in de zesde minuut de paal en ADO’20 zag een inzet van Jeffrey Mols van de lijn gehaald worden.

Na iets meer dan een half uur kwam AD’20 dan toch op gelijke hoogte. Benny Kleine passeerde Martijn Middelbeek. Echt van slag was JOS Watergraafsmeer daar niet van want amper drie minuten later was daar al weer de voorsprong. Tom Clobus stuurde Renger de diepte en die maakte bekwaam zijn tweede van de avond.

Na de hervatting namen de gasten wat meer risico om de gelijkmaker te forceren. JOS maakte goed gebruik van de geboden ruimte. Als drie minuten na de rust was het 3-1. Ivo Pas (na een pass van Clobus) liet op snelheid zijn tegenstander achter zich en met gevoel plaatste hij de bal in de uiterste hoek, onbereikbaar voor doelman Burger. ADO’20 bleef daarna de aanval zoeken en kwam af en toe nog gevaarlijk voor het doel van Middelbeek. Als JOS wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen dan had een hogere zege er wel in gezeten.

In de kwartfinale wacht hoofdklasser Zouaven. De ploeg uit Grootebroek komt dan naar Amsterdam. Wanneer het duel gespeeld zal worden is nog niet  bekend. Zondag gaat JOS op bezoek bij Purmersteijn en volgende week donderdag wacht dan de topper tegen koploper Zeeburgia.

Kijk voor het programma en de uitslagen op de bekerpagina

Met dank aan Martin van Zurk

Foto: Piet Pas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!