JOS start goed in beker met ruime overwinning op Volendam

Je weet dat voetballen of welke andere tak van sport niet makkelijk is in het vissersdorp aan het IJsselmeer. Winnen is voor een enkeling weggelegd in Volendam. Dus ging JOS Watergraafsmeer met gemengde gevoelens naar ” de dijk “. Zaterdaghoofdklasser Volendam heeft wel een reputatie van, ‘hier in ons dorp is weinig te halen’ en zeker voor Amsterdammers, maar die Amsterdammers dachten daar heel anders over.

JOS Watergraafsmeer begon goed aan de wedstrijd. Met veel inzet maakten zij het Volendam lastig en had de wedstrijd snel onder controle. Volendam kwam niet aan voetballen toe en JOS Watergraafsmeer had via Alex de Bruijne, die vaak door schoof van uit de verdediging, de mogelijkheid om de score te openen, maar hij raakte de lat. Ook kreeg Richard Lynch een goede mogelijkheid. Via een individuele actie van Richmond Bossman gaf hij Lynch de kans om te scoren, maar de keeper van Volendam ranselde de bal uit het doel. Toch was het Volendam dat aan de leiding kwam. Het was Rachid el Yaakoubi die de bal op links kreeg aangespeeld en zijn harde schot belandde in de 43e minuut onhoudbaar achter keeper Mitchel Dijkstra. Het gaf Volendam het zelfvertrouwen om met een offensief de 2-0 te forceren en voor rust meer afstand van JOS Watergraafsmeer te nemen. Maar met twee uitstekende reddingen hield Dijkstra JOS Watergraafsmeer in de wedstrijd. De stand bij rust was daarom 1-0.

volendam jos 2

Na rust ging JOS Watergraafsmeer weer door waar het de wedstrijd mee begonnen was. En het had daar mee in de 47e minuut al succes mee. Bossman stelde Roy Bussman in de gelegenheid om met een geplaatst, hard schot JOS Watergraafsmeer op gelijke hoogte te zetten: 1-1. Het was ook de aanzet tot de nederlaag van Volendam, want vanaf dat moment had JOS Watergraafsmeer Volendam in de tang. Maurice Renger scoorde in de 63e minuut, op een voorzet van Patrick Lokken, zijn eerste doelpunt van de avond. Met de  1-2 zette hij JOS Watergraafsmeer voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Dit gaf JOSWatergraafsmeer de kick dat er meer in zat.

volendam jos

En dat gebeurde ook. In de 75e minuut werd Renger de diepte in gestuurd en kwam alleen voor de keeper en deze kon hem alleen door middel van een overtreding stoppen. De penalty en een gele kaart (was eigenlijk rood, maar à la) volgde.  Renger nam de strafschop onberispelijk en dat betekende de 1-3. JOSWatergraafsmeer bleef de druk op Volendam op voeren en het was Lokken die door de keeper van Volendam onderuit werd geschoffeld. Op een diepe bal van Renger kwam hij oog in oog voor de keeper van Volendam en die kon door zijn overtreding het veld verlaten. Lokken schoot zelf zijn strafschop onhoudbaar binnen in de 87e minuut. De kers op de taart werd door Renger zelf gezet. Met een geplaatste bal van uit de middencirkel zette hij in de 89e minuut de eindstand op 1-5 en werd Volendam door JOS Watergraafsmeer gedeclasseerd.

En daar is niet aan af te doen. Een zeer verdiende overwinning en een goede stap voor JOSWatergraafsmeer om de volgende ronde te halen.
Foto’s en verslag: Martin van Zurk. 
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!