JOS stevent rechtstreeks op titel af na zege bij Stormvogels

In de zondag eerste klasse A heeft koploper JOS Watergraafsmeer geen fout gemaakt. De ploeg van Sander Middelbeek won in IJmuiden met 1-5 bij Stormvogels. Met nog zeven wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op achtervolger OFC (1-5 winst bij Uitgeest) nog steeds negen punten.

Wil JOS kampioen worden dan moet het gewoon blijven doen wat het al weken doet; winnen. tegen Stormvogels ging dat met namen in de eerste helft erg makkelijk. Stormvogels had niets in te brengen tegen het sterk spelende JOS . Alleen in de tweede helft nam de ploeg uit IJmuiden wat meer risico  en kreeg keeper Mitchel Dijkstra het wat drukker. Ondanks een klein foutje bij een 0-3 stand keepte hij een foutloze wedstrijd. De grote kracht bij JOS Watergraafsmeer is het team en het bezit over veel spelers die kunnen scoren.

Foto Martin van Zurk: Paul Bekker kopt na dertien minuten de 0-1 binnen
Foto Martin van Zurk: Paul Bekker kopt na dertien minuten de 0-1 binnen

JOS  begon direct met druk  zetten op het doel van Rémy Heruer, maar hij kon een vroege achterstand voor zijn ploeg voorkomen. Toch was het Paul Bekker die in de dertiende  minuut, met een kopbal, de score opende. JOS Watergraafsmeer voetbalde goed op het hobbelige veld en het was uiteindelijk Patrick Lokken die met een harde schuiver, binnen het half uur, 0-2 maakte. Het leek er op dat het een ‘niets aan de hand wedstrijd’ zou worden, want de A,msterdammers hadden de wedstrijd volledig onder controle. Het was jammer dat, voor rust, de prachtige omhaal van Richmond Bossman werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tijdens de pauze had trainer Ente van Stormvogels binnen zijn ploeg enkele veranderingen toegepast: Laatste man Brian Sno werd naar voren gestuurd om wat meer onder de druk uit te komen en dat lukte de thuisploeg aardig. Natuurlijk kreeg JOS Watergraafsmeer meer ruimte, maar de Stormvogels kreeg steeds meer kansen. Toch was het wederom JOS dat scoorde. Een dit keer perfect genomen strafschop  van Maurice Renger zorgde voor de 0-3. Vorige week tegen Argon miste de aanvoerde nog. De aanleiding was dat  Richmond Bossman in de vijftigste minuut onderuit  was gehaald  in het strafschopgebied.

Foto Martin van Zurk: Maurice Renger faalt  nu niet vanaf elf meter en zorgt voor de 0-3
Foto Martin van Zurk: Maurice Renger faalt nu niet vanaf elf meter en zorgt voor de 0-3

 

Stormvogels bleef toch gevaarlijk, mede ook omdat er enkele mensen van JOS  uit hun positie gingen lopen en het zich daardoor onnodig  moeilijk gingen maken. Het resultaat was dat uit een cornerbal Brain Sno in de 61e minuut de 1-3 binnen schoot. Spannend werd het echter nooit. Thierry van der  Kooye werd de diepte ingestuurd. In eerste instantie werd zijn schot gekeerd, maar de rebound was voor Paul Bekker die daarmee zijn tweede van de middag maakte.

Lynch

De eindstand werd door Richmond Bossman (op aangeven van Van der Kooye) bepaald op 1-5 . Een dik verdiende overwinning voor JOS en dus blijft de ploeg van Middelbeek op koers voor het kampioenschap.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!