JOS vergeet tegen Woezik voorschot op periode te nemen

Na een bewogen week, waarin de club afscheid nam van fotograaf Martin van Zurk, is JOS er niet in geslaagd om een voorschot te nemen op het winnen van de eerste periode in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Roy van de Mije verloor na een 1-0 voorsprong uiteindelijk met 1-3 van Woezik.

De minuut stilte was indrukwekkend, maar het gebaar dat de spelers daarna maakten was misschien wel niet veel mooier. De complete spelersgroep en technische staf legden een witte roos op de plek waar Martin van Zurk altijd zijn foto’s maakte. De hele wedstrijd stond de foto met de bloemen langs de lijn. Dinsdag ziet u een videoreportage over het afscheid van Martin van Zurk.

Foto HAV: Een waardig afscheid voor Martin van Zurk voorafgaand aan het duel tegen Woezik
Foto HAV | Een waardig afscheid voor Martin van Zurk voorafgaand aan het duel tegen Woezik

Winnen voor Van Zurk was het motto aan Amsterdamse zijde. In de openingsfase was dat duidelijk te zien. Een verre ingooi van Roy Bussman werd door Alex de Bruijne verlengd en Maurice Renger schoot net naast. Ook een kopbal van Raymond Fafiani uit een harde voorzet van Omar Limon eindigde naast het doel. Woezik kwam in die fase niet verder dan twee afstandsschoten van Michael Jansen en Bas Elemans.

Na bijna een half uur viel de 1-0. Op aandringen van grensrechter Lubberding werd een omhaal van Omar Limon goed gekeurd. De bal had in zijn ogen de doellijn gepasseerd, maar er was niemand die dat gezien had. Via de handen van doelman Nicholas Skverer kwam de bal op de paal en daarna over de lijn, volgens Lubberding. Scheidsrechter Van Leeuwen liet aanvankelijk doorspelen, maar volgde tenslotte het vlagsignaal van zijn assistent door de 0-1 toe te kennen.

20161016-jos-woezik-4

Ondanks de hevige protesten keken de bezoekers tegen een onverdiende achterstand aan. Een snelle vrije trap van Fafiani om Limon leek de tweede treffer te gaan worden. Op randje buitenspel mocht Limon door en bereikte Lokken die zijn inzet in de vijfmeter geblokt zag worden.

Vlak voor rust kreeg Woezik de gelijkmaker in de schoot geworpen. Teddy Janssen won het duel met Gijs Diebels, maar struikelde vervolgens waardoor Diebels eenvoudig Colby Harmon kon passeren (1-1). Harmon was daarna wel de reddende engel door op de rand van het strafschopgebied Elemans van scoren te houden.

20161016-jos-woezik-3

Na rust was het spel een stuk minder van de Amsterdammers. Het middenveld kwam nauwelijks in het spel voor en Woezik had het geluk dat het al snel op voorspong kwam. Een voorzet van Bram van Summeren werd door Jesse Vreman binnen gekopt (1-2). Tien minuten later leek het duel gespeeld toen Ian Refos de bal zomaar in de voeten speelde van Mohammed el Haddouti. Zijn voorzet was een koud kunstje voor Vreman: 1-3.

Foto HAV | Ook Patrick Lokken (in duel met Jesse Vreman) kon de ban niet breken
Foto HAV | Ook Patrick Lokken (in duel met Bas Elemans) kon de ban niet breken

Van der Mije schoof De Bruijne door en bracht later nog twee extra aanvallers (Schipper en Schaap), maar effect had het niet. Op een kansje voor Lokken na viel er weinig meer te genieten. Door de nederlaag verspeelt JOS haar goede uitgangspositie op het winnen van de eerste periode. De beste papieren zijn nu voor Woezik.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse. Dinsdag volgt nog een videoverslag van het afscheid van Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG