Foto Piet Pas: Dion Glumac zit een DWv-er op de hielen

JOS verslaat ook DWV

Treffers van Paul Bekker en Tom Clobus hebben er voor gezorgd dat JOS Watergraafsmeer in de derby tegen DWV drie punten heft overgehouden. De wedstrijd was al snel beslist. De ploeg van Ander Middelbeek blijft zo in het spoor van koploper Zeeburgia. Voor DWV zal het een zware tijd worden.

We zullen alles moeten brengen om eruit te komen’’, sprak DWV trainer Leroy Echteld na zijn debuut en 2-0 nederlaag tegen JOS/W. ,,Het zal een hele puzzel worden om de zaak goed op de rails te krijgen.  Na wat ik in de tweede helft heb gezien moet het lukken. Er werd strijdt geleverd en de inzet was goed. Dit moeten we volhouden om degradatie te ontlopen’’. Woorden die veelzeggend waren omdat in de wedstrijd tegen JOS/W wel heel duidelijk aan het licht kwam dat DWV het zeker niet van kwaliteit moet hebben. Daar ontbreekt het ten ene male aan bij de Noordamsterdammers die in de eerste helft geen poot aan de grond kregen tegen JOS/W. Binnen de kortste keren stond men met 2-0 achter door treffers van Paul Bekker (later gewisseld) en Tom Clobus. Een stand die met een beetje mazzel groter had kunnen zijn. Door geluk en niet scherp genoeg zijn voor het doel van DWV  hield de formatie van Echteld tot aan de rust stand en wist men de schade te beperken.

Voor wat de eerste helft betrof was trainer Sander Middelbeek niet geheel ontevreden. Op de vraag wat hij wijzer was geworden van het duel was zijn antwoord duidelijk ,,Drie punten ! Verder niet zo heel veel omdat wij vergaten de marge in doelpunten te vergroten. Want de kansen waren er. Positief is dat we druk blijven geven op de eerste plaats en mee blijven doen voor de titel’’.  Over de tweede helft waarin JOS/W steeds slechter ging spelen was Middelbeek heel wat minder positief. Waarom ? ,,Omdat we gewoon heel slecht gevoetbald hebben. Veel te weinig hebben gebracht om het krachtsverschil tot uitdrukking te brengen. Ik denk dat we teveel onder druk hebben gespeeld en niet meer tot goed spel kwamen’’.  Enige realiteit kon Sander Middelbeek niet ontzegd worden want zijn ploeg presteerde in de tweede helft ver beneden de maat. Geen fatsoenlijke aanval viel er meer te bespeuren en moest men het initiatief  veelvuldig aan DWV laten. Dit was in de eerste helft anders waar in de beginfase een aantal fraaie mogelijkheden werden gecreeerd waaruit niet gescoord werd. Pas in de 39-ste minuut wist DWV een schot op doel te geven wat rakelings naast het doel op een reclamebord uiteen spatte.

De tweede helft was een copie van de eerste. Alleen was DWV wat veelvuldiger in de aanval zonder tot echte scoringskansen te komen. Slechts eenmaal was men dicht bij een treffer door Kobina Plange die het doel op de verkeerde plaats zocht. Aan de andere kant moest DWV keeper Thijs de Graaff in actie komen op een inzet van Maurice Renger ten koste van een hoekschop. Naar mate de wedstrijd het einde naderde zakte het spelpeil zienderogen en gleed deze troosteloze stadsderby af naar een bedenkelijk niveau. Opvallend was er voor deze derby nauwelijks belangstelling bestond. Niks geen spetterende wedstrijd maar een duel dat pijn deed aan je ogen. De vraag na afloop bij het handjevol publiek was dan ook ‘Waar is de tijd gebleven dat de vonken ervan af spatten’ Een tijd die verder weg lijkt dan ooit !

Verslag: Freek Louis

Archieffoto: Paul Bekker