JOS verslaat ook Pancratius

JOS Watergraafsmeer heeft een super week achter de rug. Afgelopen donderdag werd de topper tegen Zeeburgia gewonnen (2-1) en vandaag werd Pancratius met 2-0 verslagen. Makkelijk ging het  niet maar de punten zijn binnen voor de ploeg van Sander Middelbeek.

Tegen  RKAV Pancratius liet JOS zien dat ook moeilijke wedstrijden gewonnen kunnen worden. En dat is als je mee wilt doen voor het kampioenschap wel noodzakelijk. Nou was JOSWatergraafsmeer wel een maatje te groot voor dit Pancratius, dat alleen in het begin een paar goede kansen kreeg maar slordig was in de afwerking. Onder leiding van de warrig fluitende scheidsrechter Mustafa die op gegeven momenten pietluttig floot en andere momenten behoorlijke overtredingen onbestraft liet. Toch trok JOSWatergraafsmeer zijn eigen plan en zocht via gevarieerd aanvalsspel zijn spitsen. Wel moet vermeld worden dat verdediger Brunsse van RKAV Pancratius het spits Paul Bekker best lastig maakte om hem van het scoren af te houden.

17032013 JOSPAN 2

Het was toch Pancratius die drie mogelijkheden had om de scoren te openen waarvan spits Tony Scheurs de beste kans had, maar hij blesseerde zich bij deze actie en moest uitvallen. JOSWatergraafsmeer liet zich niet onbetuigd en er waren kansen voor Tom Clobus, Paul Bekker en Dion Clumac maar zij kregen de bal niet langs de goed keepende doelman Schut. Pech had Maurice Renger die in de dertigste minuut de bal snoeihard op de lat schoot. Het was een kwestie van tijd dat er een doelpunt zou vallen en het was uiteindelijk Roy Bussman die twee minuten voor rust met een subtiele passeerbeweging zijn verdediger  uitspeelde en de bal in de uiterste hoek laag en hard inschoot (1-0).

Na rust was het alleen JOSWatergraafsmeer wat de klok sloeg. Zij hadden de wedstrijd volledig onder controle, maar met de magere 1-0 op het scorebord dreigt er altijd het gevaar voor een verdwaalde tegengoal. De spitsen van JOSWatergraafsmeer werden in de hele wedstrijd maar moeilijk bereikt. Dat kwam omdat de verdedigers van RKAV Pancratius  prima stonden te verdedigen. Het was weer Maurice Renger die halverwege de tweede helft het hout werk raakte en liet zien dat het qua afwerking niet zijn middag was, voor de rest speelde Maurice Renger een prima wedstrijd. Trainer Middelbeek wisselde zijn buitenspelers en bracht nog meer druk naar voren. Het was Jaap Lorier die goed voorzette op rechts, en uit de punt gave voorzet kopte ( ja hoor daar is die weer ) de even losgelaten Paul Bekker de verdiende 2-0.

Verslag: Martin van Zurk