JOS walst in tweede helft over DEM heen (8-2)

JOS Watergraafsmeer heeft in de zondag eerste klasse A met maar liefst 8-2 gewonnen van DEM uit Beverwijk. Die monsterscore kwam pas in de tweede helft echt tiot stand. Bij rust stonden de Amsterdammers wel al met 2-0 voor.

Trainer Sander Middelbeek, die afgelopen week zijn contract verlengde, zag zijn ploeg goed uit de winterstop komen. De enige tegenslag was het afhaken van Oscar Reyes Zarate die geen langere verblijfsvergunning kreeg en terug moest naar de Verenigde Staten.

DEM begon goed aan de wedstrijd en maakte het JOS Watergraafsmeer in de eerste helft erg lastig en het was dan ook de ploeg uit Beverwijk die het meeste initiatief nam. Tot echte kansen kwam het niet: JOS Watergraafsmeer was heel wat doeltreffender. Uitblinker Alex de Bruijne zette JOS Watergraafsmeer in de achtste minuut op voorsprong. Met een krachtige kopstoot liet hij keeper Mike van Vliet kansloos (1-0).

Foto Martin van Zurk: Alex de Bruijne springt boven iedereen uit

Het was Rik Stals van DEM die met een hard schot , na een kwartier spelen, hard de lat raakte. Deze poging had voor zijn ploeg meer verdiend. DEM bleef in de eerste helft de bovenliggende partij, maar JOS Watergraafsmeer kreeg toch de beste mogelijkheden om de score uit te breiden. Dat lukte via alweer uitblinker Alex de Bruijne, hij kopte JOS Watergraafsmeer naar de 2-0. Even daarna was het zelfs Paul Bekker die een kans kreeg om er 3-0 van te maken, maar zijn kopbal ging maar net over.

Na rust een heel ander JOS Watergraafsmeer dat meer en meer het initiatief nam en de controle over de wedstrijd kreeg. Toch was het DEM dat in de 50e minuut de score op 2-1 zette. Dit had een kantel moment van de wedstrijd kunnen zijn, maar daar dacht topscorer Paul Bekker anders over en hij kopte drie minuten later de 3-1 binnen.

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgt met de mooiste treffer van de middag voor de 8-2

De wedstrijd was toen gespeeld en JOS Watergraafsmeer denderde over DEM heen. Via een penalty, perfect in geschoten door Maurice Renger, werd het 4-1 en een fraaie actie van Richmond Bossman zorgde voor de 5-1. Hierna volgde een wat onsportief moment van de DEM formatie: Milo Pieplenbosch lag behoorlijk geblesseerd op het veld, ( hij moest gewisseld worden ) maar DEM speelde door en scoorde de 5-2.

De sportieve wraak kwam snel. Onder leiding van Alex de Bruijne, die in het strafschop gebied van DEM aardig sportief oorlog ging maken, met als resultaat dat Patrick lokken de vrijheid kreeg om de 6-2 in te koppen. Even daarna was het invaller Aldin Mehanovic de uit een afgeslagen aanval de bal snoeihard vanaf 25 meter in de kruising schoot voor de 7-2. Het mooiste moest toen nog komen: met een sublieme actie van Patrick lokken vanaf links omspeelde hij zijn tegenstander en stiftte hij de bal magisch over keeper van Vliet heen en bepaalde de eindstand op 8-2.