JOS/Watergraafsmeer 2 stunt bijna tegen DEM

Het tweede elftal van JOS/Watergraafsmeer heeft in de tweede ronde van de districtsbeker bijna voor een stunt gezorgd. De ploeg van Ray Semmoh liet zich van zijn goede kant zien, maar DEM bleek uiteindelijk net iets te sterk: 1-2.

Tegen de nummer twee van de zondag Hoofdklasse A kreeg JOS/Watergraafsmeer in de beginfase het betere van het spel. Nadat een treffer van Stefan Schipper werd afgekeurd wegens buitenspel, was het na een klein halfuur wel raak. Tiago dos Santos lobde een doorgekopte bal van Schipper over de uitkomende doelman Swen Verswijveren. Daarna verzuimde Allon Koene oog-in-oog met de sluitpost de 2-0 op het scorebord te zetten.

Vlak voor rust kwam DEM op gelijke hoogte. Een lange bal werd niet goed beoordeeld door de Amsterdamse verdediging en daar kon Mehmet Gencer van profiteren. Na de pauze was het een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij DEM vooral gevaarlijk was met snelle uitbraken. Invaller Anthony van Dongen vond JOS-doelman Edwin Sudibyo op zijn weg en Gencer schoot over.

Na ruim een uur spelen lag de lat een treffer van Schipper in de weg. Direct in dezelfde minuut viel de 1-2 aan de andere kant van het veld. Van Dongen kapte zijn directe tegenstander uit en schoot in de kruising raak. JOS/Watergraafsmeer bleef hierna aandringen voor een gelijkspel. Verder dan een kopbal van Schipper (gepakt door Verswijveren) kwam de thuisploeg niet meer.

“Gezien onze kwaliteiten had ik dit gehoopt”, doelde Semmoh op het verrassend kleine niveauverschil tussen de reserve Hoofdklasse en de Hoofdklasse. “Het ging boven verwachting wat betreft veldspel en duelkracht. Toch vind ik het jammer dat we er niet meer hebben uitgesleept.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)