JOS/Watergraafsmeer blijft bij AGB steken op gelijkspel

JOS/Watergraafsmeer heeft in de titelstrijd in de eerste klasse A op bezoek bij AGB schade opgelopen. In een matig duel op sportpark Ookmeer eindigde de Amsterdamse derby in een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van Cor ten Bosch blijft ondanks het puntverlies wel koploper.

In de openingsfase ging het duel gelijk op. Na tien minuten spelen kreeg JOS/Watergraafsmeer de eerste mogelijkheid. Davey Claus kwam echter net tekort om een voorzet van Richmond Bossman binnen te tikken. Ook AGB liet zich vijf minuten later voor het eerst zien. JOS-doelman Colby Harmon kon een inzet van Hursut Meric eenvoudig vangen.

De beste actie in het eerste half uur kwam van Malcolm Esajas. De spits kapte naar zijn linkerbeen, maar zijn schot werd goed gekeerd door Dagasan. In het vervolg van de eerste helft kreeg alleen Esajas een paar minuten voor rust nog twee kleine mogelijkheden op de openingstreffer. Zijn schot was te slap en ook zijn kopbal vormde geen groot gevaar voor Dagasan.

In de tweede helft was AGB voor het eerst gevaarlijk. Meric brak door over rechts, maar zijn inzet werd geblokt. Aan de andere kant was een schot van Raven Bergwijn te zwak om Dagasan te verschalken en kopte Reggie Schaap uit een vrije trap van Raymond Fafiani over. Na driekwart wedstrijd kreeg AGB een uitgelezen kans om JOS pijn te doen. Mustafa Ucar tikte vijf meter van het doel af echter naast.

Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Een kwartier voor tijd wist Reggie Schaap een goede actie niet af te ronden en zag hij even later een hard schot gepakt worden door Dagasan. AGB had op zijn beurt pech dat een schot van Rahim Abdul voorlangs ging. Zo eindigde de Amsterdamse derby in een doelpuntloos gelijkspel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)