JOS Watergraafsmeer - Blauw Geel '38

JOS Watergraafsmeer blijft in Derde Divisie: “Zwaar seizoen”

JOS Watergraafsmeer speelde maandagmiddag in de laatste speelronde met 2-2 gelijk tegen Blauw Geel ’38. Het zorgde ervoor dat de Amsterdammers vlak boven de degradatiestreep bleven staan en het seizoen daarmee ten einde kwam. “Daar hebben we absoluut naar uitgekeken”, stelt Cor ten Bosch.

Voor de derde divisionist stond er weinig meer op het spel tegen Blauw Geel ’38. JOS Watergraafsmeer had drie punten meer dan Hoogland, dat een veel slechter doelsaldo had. Desondanks wilde het graag de laatste wedstrijd winnen. Nadat Revellinio Slijters de thuisploeg op een voorsprong bracht, wist de tegenstander nog voor rust de gelijkmaker te maken. Vervolgens was het Tom Dekkers die vroeg in de tweede helft de 1-2 op zijn naam zette. Door Anthony Albert, die in de slotfase een doelpunt maakte, hield JOS Watergraafsmeer een punt over.

JOS Watergraafsmeer - Blauw Geel '38

“We wilden natuurlijk niet de laatste wedstrijd met een nederlaag eindigen, maar wederom was het niet eenvoudig. Ik kon namelijk opnieuw over meerdere spelers niet beschikken, waardoor ik creatief moest zijn. Na afloop was er voornamelijk opluchting dat het seizoen ten einde was. Met een krappe selectie was het gewoon niet te doen om bijvoorbeeld drie wedstrijden in acht dagen te spelen. De oudere jongens in de selectie hadden daardoor langer nodig om van hun blessures af te komen. Het zorgde ervoor dat we een zwaar seizoen hadden.”

JOS Watergraafsmeer - Blauw Geel '38

Ten Bosch werkt achter de schermen daarom hard aan zijn selectie voor komend seizoen. “Het is belangrijk om een bredere groep te hebben, zodat we voorkomen dat we volgend jaar tegen hetzelfde probleem aanlopen. Met Jorik Hollewand, die heeft besloten om te stoppen, verliezen we een ervaren kracht, maar er komen ook weer een aantal nieuwe spelers bij. Half juli gaan we weer beginnen, maar eerst is het tijd voor vakantie.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)