JOS Watergraafsmeer boekt simpele zege bij Koninklijke HFC

In Haarlem heeft JOS Watergraafsmeer een eenvoudige overwinning behaald. Tegen Koninklijke HFC kwamen de bezoekers vroeg op voorsprong en werd er uiteindelijk met 0-3 gewonnen. Door de zege van JOS en het puntverlies van concurrenten in 3A staan de Amsterdammers er goed voor in de strijd om de nacompetitieplekken.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers uit A’dam Oost op voorsprong door Raoul Henar. De spits verlengde een kopbal van Lennart Middelman met het hoofd in het doel van HFC. In het kwartier dat volgde kwamen de middenvelders van KHFC regelmatig door waarbij de organisatie bij JOSWGM te wensen overliet. Met name Pascal Kamp van HFC kwam een aantal keer gevaarlijk door. Bij één uitval van de gastheren werd de lat  geraakt boven doelman Guus Bartholome Blijkbaar moesten de spelers van JOSWGM wakkergeschut worden door trainer Richard Pel, want die liet op duidelijke wijze zijn ongenoegen blijken over het rommelige spel van het team. Na die fase kwamen de bezoekers iets beter in hun spel en ging de bal beter rond over het zeer hobbelige en moeilijk bespeelbare hoofdveld van HFC. Er volgden nog een aantal kansen voor de bezoekers, echter zonder resultaat.

Na de rust bleef het spel van JOSWGM onrustig, maar de gastheren ontbeerde de conditie om daadwerkelijk gevaarlijk te worden. Vele aanvallen van JOS volgden waarbij middenvelder Rody Roos een snoeihard schot van schuin voor het doel op de paal uiteen zag spatten. Even later kwam diezelfde Roos op zijn bekende wijze op grote snelheid door over de rechterkant en schoot hij de 0-2 hard tegen de touwen.De thuisploeg zag één van de spelers uitvallen met een enkelblessure en had niet de beschikking over wisselspelers en moest zodoende verder met tien spelers. JOS ging vervolgens over tot het spelen met vier spitsen om het doelpuntengemiddelde omhoog te brengen. Slordigheid bleef echter aanwezig in het spel, waardoor men niet verder kwam dan de 0-3 door een van richting veranderd schot van Dennon van Rossum.

Met dank aan Richard Pel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)