JOS Watergraafsmeer dendert door

JOS Watergraafsmeer heeft ook de tweede wedstrijd in de derde periode gewonnen. In Leusden werd Roda’46 met 0-4 verslagen.  Bij rust was het pas 0-1 (Lorier). Na de hervatting scoorden Renger, Mijnals en Acquah.

JOS Watergraafsmeer is op het ogenblik bezig met een goede reeks resultaten neer te zetten. Werd verleden week in een goede wedstrijd Blauwwit A met 2-0 naar huis gestuurd, was het deze week Roda’46 die geen schijn van kans maakte tegen een goed georganiseerd JOS Watergraafsmeer. Trainer Sander Middelbeek heeft zijn ploeg een dosis zelfvertrouwen gegeven en dat straalt de ploeg ook uit. Met het opportunistische spel van de thuisploeg wist de defensie onder leiding van Van Metelen wel raad mee.

De ploeg van Sander Middelbeek kreeg al na acht minuten een 100% kans. Maurice Renger kreeg de bal niet tussen de palen, uit een voorzet van Donovan Mijnals en Ivo Pas werd even daarna, op een diepte pas van diezelfde Renger, voor de keeper gezet maar ook deze goede mogelijkheid werd niet verzilverd. Kon Roda’46 daar iets tegenover zetten? Alleen in de 16e minuut kregen ze een kans; uit het niets kwam de bal voor de voeten van de spits van Roda’46 maar schoot de bal te gehaast in en deze ging vlak naast het doel van keeper Martijn Middelbeek. JOS Watergraafsmeer raakte daar niet van onder de indruk en bleef de wedstrijd onder controle houden.

Na een overtreding op de rand van de zestien meter kreeg Mijnals de kans met een vrijetrap de stand voor JOS Watergraafsmeer in een voorsprong om te zetten. Zijn inzet werd nog gestopt door keeper Thijs Janssen, maar de vlugge Jaap Lorier tikte de bal langs keeper Janssen. 0-1.

Na rust het zelfde spelbeeld: een sterk spelend JOS Watergraafsmeer die na drie minuten de sterk spelende Michael Samuel moesten wisselen door een spier blessure. Hij werd vervangen door de jonge Youri Pattynama die een prima invalbeurt  maakte op het middenveld. Met motor en aanjager Renger op het middenveld was het in de 52e minuut wederom Renger die uit een prachtige vrijetrap de stand op 0-2 zette. Snel daar op was het Mijnals in de 54e minuut die uit een combinatie met Enzo Maria de wedstrijd besliste en de 0-3 op het scorebord zette. Trainer Middelbeek kon toen naar harten lust wisselen.

Todd Acquah verving de geblesseerd geraakte Mijnals. In de laatste minuut werd de invaller de diepte ingestuurd en met een zuiver en hard schot zorgde voor de 0-4 eindstand.

foto’s: Piet Pas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)