JOS Watergraafsmeer een maatje te groot voor Zwanenburg

Het bekerduel tussen Zwanenburg en JOS Watergraafsmeer is in een ruime overwinning voor het elftal van Sander Middelbeek geëindigd. Het duel was met het ingaan van de rust al beslist door drie doelpunten van JOS Watergraafsmeer. In de tweede helft kon Zwanenburg wat terug doen, spannend werd het echter niet meer. Het duel in Zwanenburg eindigde uiteindelijk in een 1-5 overwinning voor de bezoekers.

JOS Watergraafsmeer begon, op de eerste vijf minuten na, sterk aan de wedstrijd. In de dertiende minuut kwamen de gasten dan ook op voorsprong. Maurice Renger kon scoren na een assist van Paul Bekker. Zwanenburg had de eerste helft niks in te brengen en werd steeds meer teruggedrongen. De tweede treffer kon niet uitblijven en viel in de 26ste minuut. Ditmaal was het Bekker die wist te scoren. De aanvaller schoot het leer fantastisch in de kruising en zorgde zo voor de 0-2 tussenstand. Nog geen tien minuten later viel de derde treffer en was de wedstrijd beslist. Thierry van de Kooije rondde een aanval over de linkerkant simpel af. De score had voor rust nog hoger kunnen zijn nadat een kopbal van Alex de Bruijne duidelijk achter de doellijn belandde. De scheidsrechter zag dit echter niet en dus werd er met een 0-3 stand gerust.

De Bruine en Renger

Zwanenburg kwam na de onderbreking beter voor de dag en het spel van JOS Watergraafsmeer werd slordig. Dit resulteerde een kwartier voor tijd in een treffer voor de gastheren. Zwanenburg aanvaller Van Veen rondde af na een aanval door het midden. Deze tegentreffer was voor JOS Watergraafsmeer het sein om extra gas te geven. De vierde treffer liet dan ook niet lang op zich wachten en viel in de 81ste minuut. Een schot werd door Wessel Westerhof gepromoveerd tot doelpunt. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Renger. De aanvaller wist te scoren na een mooi schot in de kruising en zorgde zo voor de 1-5 einduitslag.

JOS Watergraafsmeer trainer Middelbeek was tevreden over het spel van zijn ploeg. Middelbeek: “De eerste 45 minuten heeft mijn elftal uitstekend gespeeld en hebben wij de wedstrijd beslist. Na rust werden we wat gemakzuchtiger en slordiger. Maar het doel was om door te bekeren en geen onnodige kaarten en blessures op te lopen dat is goed gelukt.”