Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer en Blauw Geel ’38 / JUMBO houden punt over aan seizoensopening

JOS Watergraafsmeer en Blauw Geel ’38 / JUMBO houden punt over aan seizoensopening

Cor ten Bosch content met gelijkspel tegen Blauw-Geel ‘38: ‘Waren gelukkig met hun gebrekkige afronding’

De start van de competitie is voor JOS Watergraafsmeer prima verlopen. In Amsterdam werd Blauw Geel ’38/ JUMBO uit Veghel op 0-0 gehouden. In een gelijkgaande 1e helft waren er weinig kansen te noteren. Na rust ontbrandde het duel meer en kwamen er aan beide kanten kansen. Blauw Geel ’38 was op het einde nog een aantal keren dicht bij een treffer maar kon het net niet vinden. Daarmee is de kop er nu af en kan coach Cor ten Bosch verder bouwen bij de derde divisionist.

De Amsterdamse ploeg speelt voor het derde jaar achter elkaar in de Derde Divisie Zondag. In het eerste seizoen speelden ze slechts 6 wedstrijden in verband met de afkapping van het seizoen, door corona. Het mocht liefst 14 nieuwe spelers verwelkomen. Blauw Geel start aan het 6e seizoen op rij aan de Derde Divisie. Een achttalspelers vertrokken, en 9 kwamen ervoor terug. Meer ervaring, stabieler en professioneler. Vorig seizoen speelden beide ploegen 2 keer tegen elkaar. In Veghel werd het 3-1 en in Amsterdam werd het 2-2. JOS kreeg overigens door die laatste wedstrijd definitief door dat het ook in dit seizoen in de Derde Divisie Zondag zou blijven.

Blauw Geel ’38 / JUMBO begon goed aan de wedstrijd op het gezellige en goed bezette Sportpark Drieburg en kreeg al direct een goede kans in de derde minuut via een combinatie over rechts, die maar net voorlangs doelman Edwin Sudibyo van JOS ging. Daarna pakte JOS de controle meer en meer over en ontspon zich een gelijkwaardiger duel. De eerste kans voor JOS liet niet lang op zich wachten. De onberekenbare Richie Owusu-Ansah liet met enige regelmaat zijn hielen zien aan zijn directe tegenstander, maar de keuzes en bezetting voor het doel konden beter in deze fase. De vleugelflitser was met zijn kompaan op links Revellinio Slijters een gevaarlijke plaag voor de verdedigers van Blauw Geel. Zijn poging was één van de weinige wapenfeiten tussen de palen in de eerste helft namens JOS.

Het spel bevond zich vervolgens vooral rondom de middellijn. De verdediging aan beide kanten kwam niet of nauwelijks in de problemen. Het centrum bleef potdicht, de dreiging moest vooral vanaf de vleugels komen. Het oogde erg solide met veel inzet en soms een faire ingreep. Pas in de 42e minuut was er een noodzakelijke (eerste!) serieuze verzorging nodig. De uitstekend leidende arbiter Florian Lodeweegs was zeker aanwezig, maar liet beide teams ook voetballen. De eerste helft was verder vermakelijk maar (te) weinig spectaculair.

De tweede helft was van beide kanten voetballend wat minder. JOS kwam wel goed uit de kleedkamer en kreeg zelfs gelijk al enkele goede mogelijkheden om de score te openen, maar opnieuw was de afstemming onderling nog niet optimaal. Blauw Geel werd vervolgens sterker, pakte de controle terug en kreeg via Yassin Nasser en Dave de Meij twee prachtige kansen. De paal en de lat stonden een treffer in de weg. In deze fase mocht JOS over geluk spreken. Trainer Cor ten Bosch had al enkele wissels toegepast. Zo kwamen Jonathan Richard, Raven Bergwijn en Amine Ennali in de ploeg. De gehele voorhoede werd van nieuwe energie voorzien, maar kon daarmee het tij nog niet keren. Blauw Geel mocht het meest aanspraak maken op de overwinning, bij JOS was de pijp inmiddels leeg waardoor de thuisploeg vooral moest blijven verdedigden. Dat deed het met verve. Richmond ‘the boss’ Bosmann stuurde zijn ploeg als Cruijff in zijn beste jaren. Elke bal was ‘raak’, elke actie nuttig. Coachend als een oude leraar. Streng en rechtvaardig.

Blauw Geel kon uiteindelijk niet definitief doorbreken, al kregen ze bij het scheiden van de markt opnieuw een enorme kans; gelukkig voor de Amsterdammers had Wouter van de Kamp namens Blauw Geel het vizier nog niet op scherp, de bal ging via de onderkant van de lat weer het speelveld in waardoor er de bekende brilstand op het bord bleef staan.

Trainer Niels van Casteren: “Uiteindelijk heerst het gevoel van 2 punten verloren maar ook blij dat we niet verloren hebben. Eén verkeerde bal en je kunt de wedstrijd hier zelfs verliezen.”

Trainer Cor ten Bosch van JOS: “Ook vorig seizoen startten we met een 0-0, maar kregen vervolgens twee punten aftrek. Wat dat betreft is het nu plus 2. Verder heb ik een wat oudere groep gekregen met ervaring, maar miste ik zes sterkhouders in de voorbereiding door late vakanties. Gekscherend zei ik al dat we FC Sunweb zijn. We spelen op hoog niveau in een pittige competitie. Veel nieuwe jongens moeten ook wennen en dat heeft even nodig. Ik ben trots op de prestatie vandaag en vanaf nu kunnen we verder bouwen.”

Zondag 28 augustus  speelt JOS uit bij Gemert. De aftrap is om 14:00 uur. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zondag

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)