Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer en OSS ’20 spelen gelijk in vermakelijk duel
JOS Watergraafsmeer - OSS '20

JOS Watergraafsmeer en OSS ’20 spelen gelijk in vermakelijk duel

JOS Watergraafsmeer heeft zondagmiddag aan het spectaculaire duel met OSS ’20 een punt overgehouden. De Amsterdammers speelden op het eigen complex met 3-3 gelijk tegen de nummer twee van de Derde Divisie.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Waar hoofdtrainer Cor ten Bosch afgelopen week nog met veel jonge spelers moest aantreden, speelde het zondag weer met de oudere garde. Zij waren echter nog niet allemaal volledig hersteld van hun blessures, waardoor het vooraf de vraag was hoeveel speelminuten ze konden maken. De toeschouwers kregen een open wedstrijd gepresenteerd waarbij OSS ’20 voor de openingstreffer zorgde. Een misverstand tussen Edwin Sudibyo en de JOS Watergraafsmeer-verdediging zorgde ervoor dat de bezoekers de bal eenvoudig konden binnenschuiven: 0-1.

Het bracht de Amsterdammers echter niet van de wijs af, want binnen een mum van tijd stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Met de binnenkant van de voet schoot Raymond Fafiani hoog in de bovenhoek raak. Het doelpunt gaf JOS Watergraafsmeer energie, maar het was OSS ’20 die vervolgens weer voor een treffer zorgde. De tegenstander kopte bij de eerste paal binnen: 1-2. Opnieuw moest JOS Watergraafsmeer komen, maar wederom slaagde de ploeg van Ten Bosch daarin. Vlak voor rust maakte Nigel Hardenberg uit een voorzet van Richmond Bossman de 2-2.

JOS Watergraafsmeer moest zijn ploeg in de rust flink oplappen voor de tweede helft, maar bleek voldoende energie te hebben om door te gaan. Hoewel het eerste kwartier van het tweede bedrijf voor OSS ’20 was, bleef de gelijke stand op het scorebord staan. Aan de andere kant was het vervolgens raak. Een fabelachtige bal van Fafiani bereikte Hardenberg: 3-2. Vijf minuten later leek JOS Watergraafsmeer ook de 4-2 te maken, maar de grensrechter vlagde het moment af voor buitenspel. De Amsterdammers deden er alles aan om de drie punten binnen te halen, maar dat lukte uiteindelijk niet. Via een raak geschoten vrije trap keerde OSS ’20 alsnog met een punt naar huis.

Hoewel de gelijkmaker bij JOS Watergraafsmeer voor een teleurstelling zorgde, kon Ten Bosch het na afloop in perspectief zien. “We hebben een geweldige wedstrijd geleverd tegen een ploeg dat op zijn minst bij de drie beste clubs van de Derde Divisie hoort. Natuurlijk is het jammer dat je uiteindelijk met een punt staat, maar we mogen trots zijn op wat we vandaag hebben geleverd.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt. Bekijk hier de andere foto’s van het duel.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)