Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer en WVHEDW doen in ‘geweldige derby’ aan klantenbinding

JOS/Watergraafsmeer en WVHEDW doen in ‘geweldige derby’ aan klantenbinding

Een geweldige wedstrijd, noemde WV-trainer Hans Schakel het. Een echte derby van Oost. Eersteklassers JOS/Watergraafsmeer en WVHEDW lieten tijdens het duel voor de districtsbeker allebei een uitstekende indruk achter. Een winnaar kwam er niet: 2-2.

Terugblikkend op de bekerwedstrijd gingen de gedachten van Schakel gelijk terug naar de achttiende minuut van de wedstrijd. Een moment dat bijna gewoon begint te worden voor WVHEDW. Ashraf Azzouz kreeg de bal rond de middenlijn, keek op en terwijl hij doelman Colby Harmon iets te ver voor zijn doel zag staan, was de bal al onderweg richting het doel. En met succes, net als hij in het seizoen 2016/17 deed tegen United/DAVO en ZOB. Vanaf ruim veertig meter schoot hij raak: 0-1. “Buitengewoon mooi”, jubelde Schakel. “Dit soort doelpunten vervelen nooit.”

Hierna kwam JOS/Watergraafsmeer beter in de wedstrijd. Nadat een waarschuwingsschot van Kevin Huijsman tegen de paal ging, was de thuisploeg op slag van rust wel trefzeker. Uit een goede aanval kopte Malcolm Esajas raak. “Die gelijkmaker was dikverdiend”, gaf de oefenmeester toe. “Zij hebben enorm veel ervaring en voetbalgogme. Slimme, lichte overtredingen bijvoorbeeld. Dat missen wij.”

In de tweede helft probeerde Azzouz opnieuw van ruime afstand te scoren, alleen wilde de lat deze keer niet meewerken. Nadat de bezoekers een paar goede mogelijkheden kregen op de voorsprong, viel de 2-1 aan de andere kant van het veld. Letterlijk uit het niets. Een verdwaalde voorzet van Tony Tol kwam via de binnenkant van de paal in de handen van doelman Jordy Heimens. Volgens de grensrechter had de bal hiervoor de doellijn gepasseerd en dus kreeg Tol de treffer op zijn naam.

Omdat deze wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende – beide ploegen maakten er met goed voetbal een spektakel van – kwam deze er ook niet. Acht minuten voor tijd redde Tim Correia, overgekomen van Legmeervogels, een punt voor de bezoekers: 2-2. “Het was een terechte uitslag. Na afloop kregen we veel complimenten voor het spel, dat mensen graag naar ons kijken. Dat is ook waar je het voor doet.”

Volgende week hebben ze allebei aan een punt genoeg om de knock-outfase te bereiken.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!

Send this to a friend