JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer gaat op bezoek bij Hercules onderuit

JOS Watergraafsmeer stond woensdagavond na de uitwedstrijd tegen Hercules met lege handen. In Utrecht verloor de ploeg van Cor ten Bosch het duel met 3-0.

Beide partijen wisten voorafgaand aan de wedstrijd dat de factor ‘wind’ een grote rol zou spelen in de wedstrijd. Waar JOS Watergraafsmeer de wind mee had in de eerste helft, was het Hercules dat erin slaagde om razendsnel op een voorsprong te komen. De bal kwam vroeg in de wedstrijd voor de voeten van Steff van Rooijen die zijn schot via een speler van JOS Watergraafsmeer het doel in zich gaan. Aangezien de bal van richting was veranderd, was het voor Edwin Sudibyo onmogelijk om nog redding te bieden.

De Amsterdamse vereniging had de eerste twintig minuten moeite om grip op de tegenstander te krijgen. Vooral aan de linkerkant van het veld slaagde JOS Watergraafsmeer er maar niet in om goed te staan. Toen de bezoekers de organisatie op orde hadden, begon de vereniging beter te voetballen en kreeg ook JOS Watergraafsmeer de nodige kansen. Het probeerde daarbij vooral gebruik te maken van de wind door de bal van afstand op doel te schieten. Raymond Fafiani en Tim de Jong waren echter niet gelukkig. Aan de andere kant van het veld kreeg Hercules nog twee grote kansen, maar beide pogingen gingen over het doel van Sudibyo.

Na rust had JOS Watergraafsmeer het duel nóg beter onder controle. Het speelde steeds beter over de grond en drong Hercules verder terug op eigen speelhelft. Tot aan het zestienmetergebied van de tegenstander ging het goed, maar voor grote kansen zorgde het niet. JOS Watergraafsmeer bleef de hoop houden dat deze zouden komen. Onverhoopt kreeg de club echter een tegentreffer te verwerken. Sudibyo liet de bal los, waarna invaller Tim Pieters deze eenvoudig over de doellijn kreeg.

Vervolgens probeerde JOS Watergraafsmeer nog alles op alles te zetten om de aansluitingstreffer te forceren, maar dat was tegen beter weten in. Uit een hoekschop van Fafiani had Virgil Smith nog de mogelijkheid om te scoren, alleen zijn poging ging over. In de laatste minuten kwam Nordin Zoufri ten val, waardoor Hercules een penalty kreeg. Tyrone Fonville ging achter de bal staan en zorgde voor het slotakkoord: 3-0.

“In het eerste kwartier hadden we het moeilijk, maar daarna hebben we bij vlagen goed voetbal gespeeld”, merkte Ten Bosch na afloop op. “Dan is het natuurlijk jammer dat je de tweede treffer tegen krijgt. Heel eerlijk is Hercules echter ook gewoon een goede tegenstander met veel kwaliteiten. Zij hebben het ons moeilijk gemaakt. Maar ons team heeft wederom hard gewerkt.”