Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer gaat pas in verlenging onderuit tegen Westlandia

JOS/Watergraafsmeer gaat pas in verlenging onderuit tegen Westlandia

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Cor ten Bosch moest in de verlenging het hoofd buigen voor de individuele klasse van Westlandia. De derdedivisionist won met 1-2, terwijl de Amsterdammers op basis van het vertoonde spel meer verdienden.

Negentig minuten lang was er geen verschil te zien tussen beide ploegen. Of eigenlijk honderdtwintig minuten. Wat de twee ploegen van elkaar scheidde in de verlenging waren individuele hoogstandjes bij de bezoekers. De verlenging was pas net van start gegaan toen doelman Colby Harmon aan de grond genageld stond na een fraaie knal van Melvin Vissers (ex-Jong Ajax en Sparta).

Enkele minuten later maakte Salaheddine El Mhamdi er ook nog 0-2 van. Dat Frank Abbring, koud in het veld, direct daarna iets terugdeed met de 1-2, was alleen goed voor het laatste sprankje hoop voor de thuisploeg. Meer zat er ondanks een ‘pompen of verzuipen’-offensief niet meer in. Sommige spelers dropen na het laatste fluitsignaal volledig gesloopt af, anderen teleurgesteld omdat zij zich beseften dat er meer had ingezeten. “Ik denk dat een gelijkspel, en dan strafschoppen, gezien de wedstrijd misschien de beste verhouding zou zijn geweest”, zei Ten Bosch na afloop.

De oefenmeester kon zijn ploeg niets verwijten; JOS/Watergraafsmeer liet een prima indruk achter. Voetballend deden zij zeker niet onder voor de Naaldwijkers. “Ik vind het eigenlijk een beetje schrikken. We zijn pas twee weken in training en dan dit al op de mat kunnen leggen.. Ik hoop dat dit geen incident was. Ze hebben er echt alles aan gedaan, tot de allerlaatste seconde. Na negentig minuten ben je gesloopt, dan moet je nog een verlenging. Als je dan ziet hoe ze knokken en strijden, ben ik daar trots op.”

Het enige waar het de thuisploeg aan ontbrak, was een stukje geluk of koelbloedigheid. Spits Malcolm Esajas voerde zijn acties soms iets te ver door om echt gevaar te stichten. De grootste kans van de wedstrijd was voor Jorik Hollewand en daar leek hij zelf een beetje van te schrikken. De verdediger veroverde de bal, kreeg een vrije doortocht richting het vijandelijke doel, alleen was hij hier besluiteloos en ging de ultieme mogelijkheid verloren.

Ook Westlandia, waar Christoff Dias de Oliveira (ex-Ajax 2 en ZSGOWMS) de hele wedstrijd speelde, was niet heel zorgvuldig in de afronding. Zo dook Jedsel Markes in de 85ste minuut vrij op voor doelman Colby Harmon. Terwijl iedereen de 0-1 al telde, schoof Markes de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de verlenging maakten de bezoekers alsnog het verschil, waardoor zij het in de tweede kwalificatieronde mogen opnemen tegen SteDoCo.

Kijk hier voor alle uitslagen in de eerste en tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker.

Send this to a friend