JOS/Watergraafsmeer grijpt door ontluisterende nederlaag naast bekerticket

Voor zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer is het bekeravontuur geëindigd in de kwartfinale, één ronde voor het behalen van het felbegeerde ticket voor de grote KNVB Beker. De ploeg van Cor ten Bosch maakte in en tegen Huizen een behoorlijk slechte beurt met een 3-0 nederlaag.

“Ik kan er niet helemaal goed bij hoe makkelijk wij ons zo te kijk laten zetten. We hebben individueel goede spelers, maar je moet er ook wat voor willen doen”, verzuchtte Ten Bosch na afloop. “In een week krijg je zes goals tegen. Dat is een tik op de neus. Huizen heeft ons afgeslacht op de momenten waar wij kwetsbaar waren.”

De Amsterdammers leken weinig geleerd te hebben van de 3-1 nederlaag afgelopen weekend bij Boshuizen. Vier dagen later werden de doelpunten eveneens kinderlijk eenvoudig als cadeautjes weggegeven. Ook een waarschuwing van Ten Bosch (“de goals vallen precies zoals ik van tevoren heb gezegd”) bleek aan dovemansoren gericht. Halverwege de eerste helft klopte Hidde van der Veldt, wat hij tot dat moment al een paar keer had gedaan, zijn directe tegenstander op snelheid en knalde de 1-0 binnen.

Enkele minuten na de tegentreffer kreeg JOS-topschutter Malcolm Esajas een levensgrote kans op een gelijkmaker. Na goed terugleggen van Allon Koene knalde hij de bal eerst tegen doelman Brian Willemse op en schoot in de rebound hoog over een leeg doel. Toen Huizen vlak daarna door een kopbal van Jeroen Lamme op 2-0 kwam, was het eigenlijk gespeeld. Ten Bosch zag de dekkingsfout bij een kort genomen hoekschop met lede ogen aan. “Je spreekt vooraf af wie welke speler moet dekken en diegene staat op twee meter.. Dan kan hij hem zo binnen koppen.”

Ondanks twee wissels en een kleine preek van Ten Bosch in de rust, kwam JOS niet meer terug in de wedstrijd. Huizen gooide het duel vroeg in de tweede helft op slot. Opnieuw zag de Amsterdamse defensie er bij een snelle aanval niet goed uit, waardoor Sebastian van Kammen eenvoudig de 3-0 kon maken. Zelfs met een aanvalsoffensief konden de bezoekers nauwelijks een gaatje vinden in de hechte Huizer muur. “Optisch hadden wij misschien zestig procent balbezit, maar nul rendement.”

De 3-0 nederlaag betekende geen halve finale, geen bekerticket en geen mogelijke dubbel. Nu rest alleen de titelstrijd in de zondag eerste klasse A. Ten Bosch noemde het ‘een ontluisterende avond’. “Dat kwam niet alleen door Huizen, daar hebben we zelf ook aan meegewerkt.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.