JOS Watergraafsmeer - OFC

JOS Watergraafsmeer heeft weinig moeite met tiental EVV Echt

Woensdagavond stond voor JOS Watergraafsmeer een ver inhaalduel op het programma. Het moest afreizen naar EVV in Echt. Een rit van maar liefst 180 kilometer enkele reis, maar niet voor niets: met een 0-4 zege en 3 punten gingen de Amsterdammers weer naar huis.

Dat het een makkelijke avond werd, was te danken aan het feit dat EVV Echt al na enkele minuten tegen een rode kaart aan liep. Doelman Michel Vercruysse wilde de bal buiten de zestien wegkoppen, maar ondertussen kwam ook een speler van JOS Watergraafsmeer aangerend. De doelman wilde zijn gezicht beschermen en raakte daarbij de bal met zijn handen. Rood was het oordeel van de scheidsrechter. Het was het kantelpunt in de wedstrijd, daarvoor had Juul Respen namens de thuisploeg een goede mogelijkheid gehad op de 1-0, maar één op één met Edwin Sudibyo schoot hij naast.

Daarna konden de Amsterdammers los en met een half uur achter elkaar volgden de 0-1 van Malcolm Esajas en 0-2 van Nigel Hardenberg elkaar snel op. EVV leek toch nog terug in de wedstrijd te komen, maar Sudibyo bracht redding op de kopbal van Manny Peters. Nog voor de rust was het beslist door de 0-3 van Hardenberg.

Meteen na rust raakte Richmond Bossman de lat, het was een van de weinige hoogtepunten van de tweede helft. JOS Watergraafsmeer spaarde de krachten voor zondag en dat deed het tiental van EVV eigenlijk ook. Hardenberg maakte nog wel zijn hattrick compleet en bepaalde de eindstand zo op 0-4. Komend weekend een pittig duel voor de Amsterdammers, nummer 3 Groene Ster komt dan op bezoek.