JOS/Watergraafsmeer houdt slechts punt over aan duel met Boshuizen

JOS/Watergraafsmeer heeft het gat met achtervolger Boshuizen niet groter kunnen maken dan de huidige vijf punten. De ploeg van Cor ten Bosch bleef in de topper van de zondag eerste klasse A steken op een 2-2 gelijkspel, nadat twee keer een voorsprong uit handen werd gegeven.

De koploper begon goed aan het duel en domineerde het eerste kwartier. Dat leverde in de negende minuut de openingstreffer op. Een mooie voorzet van Richmond Bossman werd goed tegendraads binnen gekopt door Malcolm Esajas: 1-0. Enkele minuten later had het ook 2-0 kunnen worden toen de defensie van Boshuizen niet stond op te letten tijdens een snel genomen vrije trap. Raven Bergwijn slaagde er niet in om de score te verdubbelen.

Ook de constant dreigende Reggie Schaap verzuimde de marge te vergroten. Zijn schot eindigde tegen de paal. Na negentien minuten kwam Boshuizen op gelijke hoogte. Jason Dasburg werd goed weggestoken en faalde oog-in-oog met doelman Colby Harmon niet: 1-1. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen door de gelijkmaker en bleef kansen creëren. Een kopbal van Esajas en een poging van Schaap werden van de lijn gehaald. Op slag van rust was het alsnog raak. Bergwijn dribbelde langs de doelman en schoof de bal in het lege goal: 2-1.

Na de rust gebeurde er veel minder dan in de eerste helft. Voor de tweede keer deze middag kwamen de bezoekers naast JOS/Watergraafsmeer. Sohrab Safi krulde de bal mooi in de verre hoek voor de 2-2. In de fase daarna had de thuisploeg veel balbezit, zonder dat het tot grote kansen leidde. Een schot van Esajas miste kracht, een inzet van Huijsman werd geblokt en uit de daaropvolgende hoekschop kopte de middenvelder naast. Boshuizen leek het punt te willen koesteren en hield, ondanks een paar penibele situaties voor het eigen doel, stand.

Ten Bosch was na afloop niet tevreden met de puntendeling. “Ik vind dat, als je de hele wedstrijd gekeken hebt, er één ploeg moest winnen en dat waren wij.” Door het gelijkspel tussen de nummers één en twee blijft het gat vijf punten. Wel is JOS/Watergraafsmeer verzekerd van de wintertitel. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.