JOS/Watergraafsmeer in tweede helft veel te sterk voor Loosdrecht

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft in de tweede ronde van de districtsbeker zijn plicht vervuld. Na een 1-1 stand bij rust maakte de ploeg van Cor ten Bosch korte metten met zaterdag tweedeklasser Loosdrecht: 1-5.

In de eerste helft lieten de Amsterdammers de thuisploeg voetballen. Daar maakte Loosdrecht optimaal gebruik van door de score te openen. Khalid El Jebli soleerde door de defensie van JOS en rondde netjes af: 1-0. Hierna gooiden de bezoekers het tempo flink omhoog. Doelman Ramon van Zoelen wist zijn doel lange tijd schoon te houden, totdat hij vijf minuten voor tijd werd geklopt door Raven Bergwijn: 1-1.

Direct na rust kreeg Loosdrecht een grote kans op de 2-1. Edwin Klok schoot de bal naast en hierna deed JOS snel zaken. Met een zuivere hattrick tilde Malcolm Esajas de stand in korte tijd naar 1-4. Loosdrecht stelde hier, vergeleken met de eerste helft, weinig tegenover en gaf de bezoekers alle ruimte om het verschil nog groter. Uiteindelijk bepaalde Reggie Schaap met twee treffers de eindstand op 1-6.

“Toen wij voor rust gelijk maakten, wist ik dat het na de rust goed zou komen”, blikte Ten Bosch terug. “Onze kwaliteit gaf de doorslag en het tempo was voor Loosdrecht niet meer bij te houden.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)