JOS/Watergraafsmeer knikkert Hoofdklasser Hollandia uit districtsbeker

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. De ploeg van Roy van der Mije wist Hoofdklasser Hollandia na strafschoppen te verslaan.

Na zeven minuten keken de Amsterdammers tegen een vroege achterstand aan door een rake vrije trap van Milan Vissie. Vijf minuten later kon Sonny Pronk de score verdubbelen, maar oog-in-oog met doelman Edwin Sudibyo kon hij het hoofd niet koel houden en schoot naast. Even later kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden. Een vrije trap van Reggie Schaap werd uit het doel gebokst door doelman Dani Peper en een schot in de korte hoek van diezelfde Schaap werd ook gekeerd door Peper.

Na twintig minuten spelen was JOS dichtbij de gelijkmaker. Uit een voorzet van Allon Koene schoof de vrijstaande Davey de bal naast het doel. Tien minuten later verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Op aangeven van Regillio de Mees maakte Sven Deen de 0-2. Een paar minuten later versnelde De Mees door de verdediging van de Amsterdammers heen, maar wist zijn goede actie uiteindelijk niet te belonen. Op slag van rust vond de thuisploeg de aansluiting door een treffer van Omar Limon voor de 1-2 ruststand.

In de tweede helft was JOS de bovenliggende partij. Direct na rust kreeg invaller Tiago Conceicao dos Santos een grote kans op de gelijkmaker, maar hij stuitte op Peper. De volgende kans kwam even later van aanvoerder Richmond Bossman die rakelings over schoot terwijl ook Renaldo Jongebloet de bal verkeerd raakte. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een voorzet van Schaap schoot Jongebloet de gelijkmaker binnen: 2-2. Limon had zelfs de beslissing op zijn schoen toen hij sneller was dan doelman Peper, maar zijn schot eindigde op de paal.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen op Sportpark Drieburg. Nadat beide ploegen vier keer raak schoten, pakte JOS-doelman Sudibyo de inzet van Bart Spil. Daar kon Jongebloet van profiteren door de Amsterdammers naar de laatste zestien te schieten. “Op basis van de tweede helft is het een verdiend resultaat”, zei trainer Roy van der Mije. “In de eerste helft kwamen we verdedigend tekort, het veldspel was niet slecht. Na rust hebben we orde op zaken gesteld. Je ziet dat je mogelijkheden creëert en blijft het vertrouwen houden. De wissels pakten erg goed uit, waardoor wij meer grip op de wedstrijd kregen. Na de klap van afgelopen zondag tegen Uitgeest hebben wij vandaag goed revanche genomen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de vierde ronde van de districtsbeker.

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)