JOS Watergraafsmeer lijdt ongelukkige nederlaag tegen ADO ’20

Het is JOS Watergraafsmeer niet gelukt om de goede vorm door te zetten. De Amsterdammers wonnen op het eigen sportcomplex tegen ADO ’20 met 1-3.

Cor ten Bosch moest vaste doelman Edwin Sudibyo zondagmiddag door familieomstandigheden missen, waardoor René de Jong onder de lat stond. De keeper moest binnen vijf minuten al een doelpunt verwerken. JOS Watergraafsmeer maakte op de achterlijn een overtreding, waarna ADO ’20 de 0-1 binnenschoot. Het was een aderlating voor JOS Watergraafsmeer dat vervolgens beter begon te voetballen. De gastheer kwam dan ook terecht op een gelijke stand door een schot van Malcolm Esajas: 1-1. Aan het einde van de eerste helft kreeg JOS Watergraafsmeer nog wel wat mogelijkheden, maar beide ploegen gingen met een 1-1 stand de rust in.

De Amsterdamse vereniging kwam slecht uit de kleedkamer. Via een cornerbal lukte het ADO ’20 daarom razendsnel om op een nieuwe voorsprong te komen. Tien minuten later verspeelde JOS Watergraafsmeer klungelig de bal in het eigen strafschopgebied, waardoor de tegenstander zelfs de 1-3 maakte. De ploeg van Ten Bosch moest daarom aan een stevig slotoffensief beginnen, waarbij Raven Bergwijn en Hanne Hagary beiden nog een grote kansen kregen. De keeper van ADO ’20 hield de bal echter uit het doel. Het zorgde ervoor dat JOS Watergraafsmeer een nederlaag moest incasseren.

Ten Bosch was na afloop trots op zijn spelers, maar teleurgesteld in het resultaat. “We speelden vandaag een van onze beste wedstrijden van het seizoen”, liet de hoofdtrainer weten. “Waar het vorige week echter meezat, was het vandaag net niet. ADO ’20 behaalde een geflatteerde overwinning, maar uiteindelijk krijgen we ook gewoon de deksel op onze neus. We kregen vandaag niet wat we verdienden.”