JOS Watergraafsmeer lijdt ruime nederlaag in Veghel bij Blauw-Geel’38

JOS Watergraafsmeer gaat met een katerig gevoel de winterstop in. De Veghelaren behaalden een thuisoverwinning op JOS: 5-0. Cor Ten Bosch, trainer/coach van JOS ziet in de 5-0 pak slaag tegen Blauw Geel voldoende aanknopingspunten en probeert het positief te bekijken.”Dat het niet allemaal makkelijk gaat de laatste tijd en dat je tegen zulke tegenstanders meer moet brengen is evident.”

In die zin leverden zijn spelers zondagmiddag tegen Blauw-Geel niet waarop hij hoopte. De voortekenen waren gunstig, maar uiteindelijk was JOS onherkenbaar. Jay van Boxtel opende al na vijf minuten de score en binnen het kwartier was het eenzijdige treffen beslist toen Ben van den Nieuwenhof afrondde. Dave de Meij en opnieuw Van den Nieuwenhof zorgden voor een 4-0 ruststand. Elke bal op doel viel erin.

In de rust vielen harde woorden bij JOS in de kleedkamer. Dat resulteerde in elk geval in een betere instelling dan voor rust. Pas in de 70ste minuut werd JOS een keertje gevaarlijk, maar doelman Jordy Zielschot redde bekwaam. Vijf minuten voor tijd bepaalde Koen van der Zanden de eindstand op 5-0. Doelman Bas Schol hield ook nog vele ballen uit het doel, anders was de schade tot ongekende proporties gestegen.

JOS keeper Bas Schol hield nog veel tegen

Voor JOS alweer de achtste nederlaag dit seizoen. Cor ten Bosch: “Het was zondagmiddag niet wat ik er van verwacht had. Een onherkenbaar JOS. Meestal krijgen we bij een team dat hoger op de ranglijst staat een impuls. We hadden in aanloop naar de wedstrijd de gebruikelijke blessure gevallen. Maar dan nog. We starten werkelijk dramatisch. Het leek eigenlijk nergens naar. Iedereen deed wel wat, maar niet het juiste. We waren aan het zwemmen. De ploeg krijgt voor de tweede helft een welverdiend compliment, de uitvoering was overall te matig. We krijgen wat kansen en mogelijkheden. Maar deze 5-0 doet wel heel erg pijn. Ik ben blij dat de winterstop is aangebroken. We gaan in januari vier dagen naar Spanje. We zullen de koppen bij elkaar steken. Ik vind JOS een geweldige club, mooie mensen. Enorm naar mijn zin. Ook met de jongens. Maar, we moeten wel gaan leveren. We hebben namelijk genoeg kwaliteit.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor januari 2023 in de zondag derde divisie