JOS/Watergraafsmeer lijdt tweede nederlaag van het seizoen tegen FC Uitgeest

JOS/Watergraafsmeer, koploper in de zondag eerste klasse A, is tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Op bezoek bij FC Uitgeest ging de formatie van Cor ten Bosch met 4-2 onderuit. Hoewel de Amsterdammers aanvankelijk aan de leiding gingen, leidden een rode kaart en een penalty de uiteindelijke nederlaag in.

De winterse omstandigheden zorgden dit weekend al voor veel afgelastingen, maar het duel in Uitgeest kon toch doorgang vinden. Het grasveld was door de omstandigheden echter moeilijk bespeelbaar. JOS/Watergraafsmeer had mede daardoor moeite z’n draai te vinden tegen de nummer vier op de ranglijst. Toch was het na een kwartier spelen Malcolm Esajas die namens de bezoekers de score opende: 0-1.

Beide teams leken met deze stand te gaan rusten, tot een afgeslagen Amsterdamse hoekschop tot een tegenaanval leidde. JOS-verdediger Sjoerd Gerritse zette bij het verdedigen een sliding in waarbij hij een aanvaller van FC Uitgeest meenam. De scheidsrechter oordeelde dat deze overtreding binnen het strafschopgebied had plaatsgevonden, al was Ten Bosch het daar niet mee eens: “Geloof me, dit was echt buiten de zestien.” De protesten ten spijt kregen de Amsterdammers een zware klap te verduren: Gerritse kon direct vertrekken met een rode kaart en de thuisploeg kreeg een strafschop toegewezen. Hoewel de penalty in eerste instantie gekeerd werd, schoot Jorn Brouwer in de rebound alsnog binnen: 1-1.

In de tweede helft wist JOS/Watergraafsmeer niet meer op te krabbelen. Tien minuten na rust kwam FC Uitgeest op voorsprong door Lester Half: 3-1. Ten Bosch zag zijn ploeg worstelen. “Wind tegen, met tien man spelen, dat was moeilijk. Na de 2-1 en 3-1 is het gespeeld eigenlijk.” Even kwam er weer hoop in Amsterdamse harten toen Stefan Schipper zo’n tien minuten voor tijd de 3-2 maakte. Meteen daarna werd de wedstrijd echter beslist door een tweede treffer van Half: 4-2.

“Het was een hele koude douche voor ons,” aldus Ten Bosch. “Het is pas onze tweede nederlaag, maar zeker de tweede helft hebben we niks kunnen brengen.” Naast het voortijdige vertrek van Gerritse, die pas voor de tweede keer in de basis stond, haalde ook Hanne Hagary het einde van de wedstrijd niet. De middenvelder moest afhaken met een liesblessure, waarvan de ernst nog niet bekend is. Extra zuur voor Hagary is het feit dat hij net was teruggekeerd van een kuitblessure, terwijl hij eerder al een knieblessure had opgelopen.

De voorsprong op nummer twee Boshuizen bedraagt nu twee punten. Volgende week nemen de Amsterdammers het op tegen laagvlieger Zaanlandia. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt