JOS Watergraafsmeer - Unitas

JOS Watergraafsmeer loopt zware nederlaag op tegen Unitas

JOS Watergraafsmeer heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Unitas. De Amsterdammers werden met maar liefst 0-4 op eigen veld verslagen.

Bekijk de uitslagen en stand in Derde Divisie Zondag

De thuisploeg had na drie wedstrijden spelen nog slechts een punt behaald, waardoor een overwinning tegen Unitas hoog op het verlanglijstje stond. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd behoorde dat zeker tot de mogelijkheden, want JOS Watergraafsmeer bleek op dat moment niets onder te doen ten opzichte van de tegenstander. De Amsterdamse vereniging creëerde onder meer een grote kans via Hanne Hagary, maar de bal ging niet tegen de touwen. Aan de andere kant was het wél raak via een vrije trap, waarbij JOS Watergraafsmeer-sluitpost Edwin Sudibyo ongelukkig eruit zag.

JOS Watergraafsmeer liet zich echter niet uit het veld slaan en probeerde snel tot nieuwe mogelijkheden te komen om de stand weer gelijk te trekken. Richmond Bossman was zeer dichtbij, door een voorzet van Chakib Tayeb rakelings naast de paal te koppen. Een paar minuten later zag JOS Watergraafsmeer de achterstand worden vergroot door een raak geschoten strafschop van Everon Pisas. Vervelend genoeg voor de Amsterdamse club viel voor rust ook nog de derde treffer voor Unitas. Achraf Chentouf was voor de bezoekers de gelukkige: 0-3.

De ruime voorsprong van Unitas was in de rust helemaal niet onverdiend te noemen, waardoor JOS Watergraafsmeer snel met een antwoord moest komen. De gastheer kwam uitstekend uit de kleedkamer en wist aan het begin van de tweede helft een paar mogelijkheden te creëren. Het was wachten op grote kansen, maar wederom zat het scoreverloop voor JOS Watergraafsmeer tegen. Een counter van Unitas kwam terecht bij Medhanie Habtemariam, die de vierde en laatste treffer voor Unitas scoorde.

“We hebben vandaag voor het eerst in tweeënhalf jaar tijd tegen een ploeg gespeeld die écht goed was”, oordeelde hoofdtrainer Cor ten Bosch na het verloren duel. “De tegenstander had technisch vaardige spelers die met veel energie aan de wedstrijd bezig waren. De einduitslag is dan ook zeker niet geflatteerd. Helaas kan deze nederlaag ons overkomen, want we hebben simpelweg verloren van een betere ploeg.” JOS Watergraafsmeer gaat komende week op bezoek bij UNA.

Tekst: Jordi Smit