JOS/Watergraafsmeer maakt geen fout bij Spartanen

JOS/Watergraafsmeer heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. De ploeg van Cor ten Bosch was met 1-2 te sterk voor tweedeklasser Spartanen. Raven Bergwijn en Allon Koene waren trefzeker voor de eersteklasser.

Een groot deel van de wedstrijd ging het gelijk op. Met Tony Tol, Hanne Hagary en Teddy Janssen miste JOS/Watergraafsmeer een hoop ervaring in Wognum. Toch slaagden de Amsterdammers erin om na een half uur de score te openen. Raven Bergwijn, in de zomer overgekomen van competitiegenoot Hoofddorp, zette zelf een actie op en bekroonde deze met de 0-1.

In het begin van de tweede helft verdubbelde Allon Koene de score. De twintigjarige aanvaller kreeg in zijn eerste officiële wedstrijd van dit seizoen de kans in de spits en liet zien dat prima te kunnen invullen. Uit een voorzet van Mark Simons werkte hij de 0-2 binnen. “Het beviel mij goed in de spits”, glimlachte Koene.

JOS/Watergraafsmeer liet vervolgens de kans liggen om de wedstrijd op slot te gooien. Onoplettendheid in de Amsterdamse defensie leidde tien minuten na de 0-2 de aansluitingstreffer van de bezoekers in. Een hoekschop werd snel genoeg, JOS lette niet goed op en Joeri Zuiker kon de 1-2 achter doelman Edwin Sudibyo koppen. “Daarmee bleef het spannend, want als wij het gewoon op 0-2 houden, is het over.”

Het bleef bij 1-2, waardoor de eersteklasser samen met Marken verder bekert. Afgelopen seizoen bereikte JOS/Watergraafsmeer nog de halve finale, waarmee een ticket voor de kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker werd verdiend. Daarin bleek derdedivisionist Westlandia net iets te sterk. Dat smaakt volgens Koene naar meer. “Ik zie de beker niet als een oefenwedstrijd. Natuurlijk is de competitie iets belangrijker, maar het leeft wel bij ons. Als team willen we zo ver mogelijk komen.”

Zondag start JOS/Watergraafsmeer in de zondag eerste klasse A gelijk met een derby: AGB komt op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)